torsdag 3 oktober 2024

Tree Partner Solutions: havererad börsnotering

Turerna kring bedrägeriet Better Globe är nu så många och krångliga att jag inte längre hänger med i svängarna. Det skedde något slags omorganisering där de lurade i Better Globe ombads växla sina fordringar till aktier i Tree Partner Solutions, ett företag som skulle börsnoteras. Problemet med att gå med på denna transaktion var dock att man samtidigt avsade sig eventuella anspråk mot Better Globe, t ex i en kommande konkurs.

Det är samma gäng som kontrollerar både Tree Partner Solutions och Better Globe. Dessa bedragare är inte lite fräcka. De vill inte bara att personerna i Better Globe byter sitt innehav till aktier i Tree Partner Solutions, nej, det skall dessutom betalas in nya fräscha pengar i Tree Partner Solutions för att "skydda" trädinvesteringarna.

Nyemissioner.se  rapporterar nu att den börsnotering, som syftade till att eventuellt rädda lite av alla pengar som försvunnit i Better Globe, har ställts in. Jag kan inte säga att jag är förvånad. Vilken marknadsplats i Sverige har så låga krav på sina noterade bolag att man släpper in Tree Partner Solutions och dess bedrägliga ledning efter allt vad som hänt i Better Globe? Jag skulle inte tro att någon marknadsplats är beredd att riskera sitt anseende i en sådan process.

tisdag 1 oktober 2024

Ekonomisk ställning 30 september 2024

Aktier: 3 075 730 kr

Aktiefonder: 1 726 848 kr

Räntesparande: 600 177 kr

Summa tillgångar: 5 402 755 kr.

Den femte månaden utan tillgång till chef att slå på käften avslutades med ett gediget ATH och hittills under året har tillgångarna ökat i värde med ungefär 850 000 kr. Jag nämner ingen exakt siffra eftersom det skulle kräva en viss arbetsinsats från min sida att ta fram och just tvingande arbetsinsatser är inget som jag sysselsätter mig med längre. Den tiden är förbi. 

Jag hivade ut mina sista Latour-aktier häromdagen men i övrigt har jag inte gjort så mycket den senaste månaden. Filat lite på portföljens utdelningskapacitet bara, och den uppgår i skrivande stund till 105 434 kr. Målet är fortsatt att under nästa vår någon gång dra in i snitt 10 000 kr per månad i utdelningar.