tisdag 16 juli 2024

Uppföljningsartikel om Better Globe håller på att skrivas

Jan Bolmeson skriver på sin hemsida RikaTillsammans att han har blivit kontaktad av en journalist som för Aktiespararnas och Småspararguidens räkning skriver en uppföljningsartikel om bedrägeriet Better Globe. Bolmeson var som bekant länge en drivande kraft bakom Better Globe och lyckades värva in många människor i lurendrejeriet, människor som nu i många fall blivit av med alla sina pengar.

Om det nu skall skrivas en artikel som berör Jan Bolmesons kopplingar till Better Globe är det viktigt att journalisten inte tror att just Better Globe är det enda tveksamma projektet Bolmeson ägnat sig åt och promotat under sin karriär. Nej, utöver de afrikanska träden har det handlat om turkisk lägenhet, en troligen olaglig aktieklubbfond, investeringsbedrägeriet Bridge, att kapa banden till anhöriga som ifrågasätter engagemang inom MLM och mycket, mycket mer.

Jag skrev ett sammanfattande inlägg för 10 år sedan som länkar till artiklar om Bolmesons inblandning i olika tveksamma sammanhang. Den gången handlade det om att Avanza anlitat Bolmeson som bloggare,  men det samarbetet avslutades raskt när Avanza insåg vem de anlitat. Inlägget är tydligen lika relevant idag som då och ni hittar det här. Många av inläggen om Bolmeson, Better Globe och liknande projekt hittas under etiketten MLM.

Inga kommentarer: