torsdag 26 september 2024

Bokmässan 2024

 I år har jag för första gången besökt Bokmässan på en torsdagsförmiddag utan att ha behövt sjukskriva mig från arbetet eller ta ut en semesterdag. Ta ut en semesterdag förresten, vem försöker jag lura?, jag brukar ju sjukskriva mig redan på onsdagen, för att få betald ledighet under såväl torsdagen som fredagen. Nu kan jag kan gå på Bokmässan hur mycket jag vill utan att behöva fråga någon om lov. Fire-livet firar nya triumfer!


Förra årets bokmässa hade judiskt tema. Det var en mycket trevlig bokmässa och jag har fina minnen från Happy hour, där det spelades härlig Klezmer-Musik. En vecka senare anföll muslimerna Israel och mördade, våldtog och kidnappade tusentals kvinnor, barn och äldre. På årets bokmässa har istället förövarna, eller åtminstone förövarnas apologeter, egna programpunkter där de sitter och sprider ut sitt judehat. 

5 judehatare på Amnestys scen

Jag lyssnade inte mer än nödvändigt till de 5 judehatarna på Amnestyscenen utan råkade bara passera förbi efter att ha inhandlat lite litteratur i montern tillhörande Vänskapsförbundet Sverige-Israel.

Mitt stora mål den första Bokmässedagen var att prata äpplen med Björn Ranelid men Anders Holmberg hade lagt beslag på honom och jag hade ingen lust att vänta ut samtalet.

Björn Ranelid intervjuas av Anders Holmberg



Förr om åren var det ganska vanligt att det gick att få en kopp kaffe eller te gratis i några av montrarna, men jag tycker det har blivit sämre med det på senare år. Jag lyckades i alla fall inte hitta några gratisdrycker annat än hos GP, som hyrt in en egen Barista, men där var kön så lång att det inte var lönt att ställa sig bara för att spara en 50-lapp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar