måndag 23 september 2024

Aktieanalytikerns avkastning

I en video menar Aktieanalytikern att han är den enda på Youtube som är duktig på aktier och att alla andra kanaler är för 3-åringar.  Det är inget fel på självförtroendet hos Börsgudens chef (Aktieanalytikerns egna ord om sig själv).

Den som vill jämföra sig med Aktieanalytikern får här lite siffror. I år är hans portfölj upp 37 procent, 2023 minskade den med 30 procent och 2022 minskade portföljen med 52 procent. Detta innebär att Aktieanalytikerns portfölj under de senaste dryga två och ett halvt åren avkastat minus 54 procent. Du som läser detta har troligen ganska breda börsplaceringar och ligger därför under samma tidsperiod på plus. 

Enligt Börsgudens chef är alla andra aktiekanaler på Youtube på 3-åringars nivå i jämförelse med Aktieanalytikern. Jag antar att han med detta menar att man måste vara ett barn om man har en placeringsriktning som inte innebär att man köper de aktier som rasat mest och lägger till en hävstång på 200 procent. 

Att lyckas gå back med 30 procent 2023 samtidigt som börsen går upp kraftigt säger egentligen det man behöver veta om Börsgudens chef. Att spela roulette på börsen har inget med aktiekunskaper att göra. Att Aktieanalytikern går bättre än börsen om man lägger till några år ytterligare till siffrorna ovan innebär inte att han är en skicklig placerare, det betyder bara att hans satsning på rött i aktierouletten under några år gick hem. Han hade lika gärna kunnat förlora allt men jag är rätt säker på att han då ändå hade suttit i bastun med sitt hånleende och berättat hur bra han är och hur värdelösa alla andra är.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar