söndag 23 juni 2024

Allergiker spolar ner sina pengar i toan även i år

Som barn var jag allergisk mot jordgubbar, men jag växte ifrån det. Idag är jag inte allergisk mot något annat än att slösa bort pengar.

Jag har förstått att det finns pollen i luften. Somliga medicinerar för att minska lidandet av sin pollenallergi, andra bär andningsskydd. Om man medicinerar kan det finnas pengar att hämta.

Jag är inte utbildad apotekare eller läkare men min kunskapsnivå är likvärdig. På tv rullar hela tiden reklam för en allergitablett som heter Clarityn. Innan man stoppar saker i munnen skall man först ta reda på vad den innehåller. Clarityn innehåller den aktiva substansen loratadin. En ask med 30 Clarityn-tabletter á 10 mg kostar i en fysisk Apoteks-butik 189 kr. 189 kr för något som får pollenallergin att försvinna är ett lågt pris att betala, tänker uppenbarligen många pollenallergiker.

För 189 kr får man loratadin i en snygg ask.


Den prismedvetne pollenallergikern gör en priskoll och upptäcker att en ask Clarityn bara kostar 159 kr om den inhandlas online. Wow, det är ju 30 kronor billigare än att köpa i butik, tänker allergikern innan han klickar hem sina tabletter.

Den allergiker som utöver att vara prismedveten även är läkemedelskunnig köper dock inga tabletter överhuvudtaget utan att först göra en webbsökning. Knappar man in loratadin i sökrutan ploppar produkten Loratadin Orifarm 10 mg upp. 13 kronor kostar en förpackning med 30 tabletter.

Allergikern ställs nu inför ett val. Antingen köpa 30 tabletter loratadin för 189/159 kr eller köpa 30 tabletter loratadin för 13 kr.

Vill man räkna lite blir det så många procent att man får ta fram kalkylatorn för att komma fram till att en ask Clarityn är 1354 procent dyrare på Apoteket än en ask Loratadin Orifarm.

Jag vet inte varför folk frivilligt betalar 189 kr för en medicin som kan fås för 13 kr. Jag nöjer mig med att konstatera att det finns pengar att spara även när det gäller inköp av läkemedel.

För 13 kr får man nöja sig med loratadin i en lite fulare ask.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar