onsdag 31 maj 2017

Ekonomisk ställning 31 maj 2017

Aktier: 1 113 783 kr.
Fonder: 133 099 kr.
Övriga tillgångar: 351 811 kr.

Summa tillgångar: 1 598 693 kr.

Nytt ATH även i maj. Tillgångarna ökade med, i förhållande till mitt årliga sparande, smått absurda 75 000 kr under månaden.

Jag valde att omfördela ungefär 10 000 kr från aktieportföljen till räntesparande genom att sälja lite i Lundbergs. Det är rimligt att anta att jag även framledes kommer öka mitt räntesparande något, åtminstone i kronor räknat.

Bästa aktieinnehavet även i maj var Hansa Medical, som nu svarar för cirka 11 procent av aktie- och fondportföljen. Jag köper inte längre några aktier i bolaget utan det är värdeutvecklingen som gjort att detta förhoppningsbolag avancerat till fjärde största innehav i portföljen.

2 kommentarer:

Daniel sa...

Det verkar ju gå ganska bra för dig Gustav för tillfälligt. Kul för dig. Måste bara fråga dig så här i efterhand vad du tycker om det här korkade inlägget från dig om Apple:

"Eftersom Apples framgångar helt baseras på att kopiera konkurrenterna och smart marknadsföring anser jag risken vara extremt hög för kraftigt minskade marknadsandelar både vad gäller smartphones och surfplattor och i längden går det heller inte att ta ut premiumpriser för produkter som är sämre än konkurrenternas vilket ger extrem risk även för kraftigt sjunkande marginaler.

Mitt råd är att ta långa negativa positioner i aktien, som kommer halveras i värde inom två år." (Oj, oj, oj Gustav)!

Fanns fler mindre begåvade inlägg från dig i tråden.

Alltid fascinerande hur Apple ständigt underskattas och missförstås från en massa sk analytiker och förståsigpåare. Apple står ju starkare än någonsin. De vann ju smartphonekriget (gjorde även Google) och deras intäckter och inte minst vinster har haft en fantastisk utveckling de senaste åren. Och det gäller ju även deras aktiekurs.

Om du hade köpt aktier i Apple vid den här tiden och hållit på de så hade det varit en fantastisk investering.

Gustav sa...

Jag har aldrig gillat Apple och när jag skriver gillat menar jag ur konsumentsynvinkel. Jag har ägnat många år åt att snacka skit om Apple och dess produkter på olika forum så det är naturligt att skitsnacket även har kommit att handla om Apples aktie. Det är fortfarande så att man måste vara en riktigt stor idiot för att köpa Apples produkter och konkursen väntar om hörnet.