tisdag 24 januari 2017

Ekonomipoddar

Jag lyssnar gärna på ekonomipoddar när jag jobbar, bland annat eftersom hörlurar i öronen effektivt signalerar till kollegorna att dom skall hålla sig undan med sina dumma frågor. Tyvärr är utbudet i just kategorin ekonomipoddar lite skralt så jag tvingas även lyssna till annat.

Favoritpodden är naturligtvis Börspodden, där John Skogman briljerar som ekonomisveriges i särklass roligaste och vassaste samtidskommentator. Johan är inte dum han heller. Utöver humorn uppskattar jag mycket att det inte svamlas så mycket - allt innehåll är genomtänkt. Podden används dessutom inte för att i första hand göra reklam för egna innehav. Jag har tjänat rejält med procent på flera tips som kommit upp i Börspodden och det tackar jag för (flertalet tips är naturligtvis inte värda att följa).

Placera Stockholmsbörsen med Frick och Linnala hörde tidigare till favoriterna men nu när Linnala slutat är det en ny podd som får bedömas på nya meriter vid senare tillfälle. Lars Frick klarade sig dock utmärkt på egen hand i nypremiären och var både kunnig och intressant på samma gång. Han talade också mycket tydligt, vilket flertalet poddare av lägre rang misslyckas med.

Sparpodden med Peter Bensin och Joakim Bornold lyssnar jag på men inte alltid med nöje. Lite väl mycket utsvävningar där, men annars ändå ett måste för en person som har arbetstid att fylla ut med poddlyssning.

PrataPengar är unga aktiesparares ekonomipodd och den lyssnar jag främst på för att få motivation att spara pengar. Drivet är härligt men det är sällan jag lär mig något nytt.

EkonomiEkot lördag, slutligen, lyssnar jag på som en podd och det händer faktiskt att man får nya insikter trots att det handlar om Pravdaradio.

Utöver de fem poddarna ovan har jag plöjt och plöjer jag igenom många andra men ingen förtjänar att nämnas. Senast lyssnade jag t ex på Börskoll och värre dynga var det länge sen jag led mig igenom. Där sitter tre aktieklippare och snackar om små jävla skitbolag med enda syftet att haussa dom och det är därför bloggen existerar. Tyvärr är det i den fällan många av aktieamatörpoddarna hamnar i.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,

Har någon lyssnat på Björfällan? Jag tycker att den är kanonbra. Vad tycker ni?

/Joakim

Gustav sa...

Jag lyssnade någon minut nu på senaste avsnittet, dels lite i början och dels lite i mitten. Gillade inte rösterna, stekarvarning på dessa, sen pratade de för långsamt och utan att snabbt komma till poängen. Blir kortning av Björnfällan.