söndag 17 januari 2016

Petrusko och att våga köpa

I tider av börsoro finns alltid risken att avstå från köp av aktier av psykologiska skäl. Det känns hårt att observera hur saldot sjunker i värde och en gnagande oro om att jorden kanske går under den här gången infinner sig.

Som relativt ung aktieplacerare med målet att nettoköpa aktier under åtminstone 10 år till är det bara bra med sjunkande aktiekurser. Börsoro som den vi ser nu bör därför utnyttjas till större aktieköp istället för mindre. Men psyket fungerar ju som det gör.

Petrusko skriver i ett inlägg att han har passat på att köpa ganska mycket i år och till och med ökat sin belåning. Inlägget i sig är väl inget speciellt men själva budskapet är viktigt. Vi skall ÖKA mer när kuserna faller, inte när kurserna är på rekordnivåer. Det brukar i och för sig inte vara fel att köpa aktier långsiktigt ens på rekordnivåer men det är när blodet flyter man skall fylla på, alldeles oavsett om det tar emot psykiskt att se sina förmögenhetssiffror sjunka i värde.

Jag har själv berättat att jag utnyttjat läget för att köpa lite extra aktier och inlägg som Petruskos fungerar mycket bra för att hindra de där tankarna om att jorden kanske går under den här gången, tankar som får mig att avstå aktieköp när börsen sjunker kraftigt. Imorgon köper jag lite aktier till, trots att månadssparandet ligger ytterligare någon vecka bort.

Inga kommentarer: