torsdag 18 juni 2015

Historisk dag i svensk politik

Ni som har följt bloggen sedan start känner förmodligen till att jag hyser sverigedemokratiska sympatier. Jag fick mycket kritik för detta när partiet inkasserade 1,4 procent i riksdagsvalet 2002. Kritiken var omfattande även när Sd ökade till 2,9 procent i det därpå följande valet. Något mindre kritik fick jag utstå när mitt parti trädde in i Sveriges Riksdag med 5,7 procent av väljarna bakom sig. När det Sverigevänliga alternativet fick 12,9 procent i valet förra året var det ingen som yttrade sig negativt till mig.

Det är med stor glädje jag idag kan presentera Sverigedemokraternas resultat i tre opinionsundersökningar:

Novus: 18 procent
YouGov 20,1 procent
Sentio 22,1 procent.

För er som inte är så insatta i opinionsundersökningarnas förlovade värld kan jag meddela att Sentio är det institut som i de senaste valen varit i särklass bäst på att förutsäga Sverigedemokraternas resultat.

Mina vänner. Det vi ser är bara starten. Sverigedemokraterna kommer redan i nästa val att vara största parti. Större än Moderaterna. Större än Socialdemokraterna. Det värmer i hjärtat att iaktta hur fler och fler av både svenskar och utlandsfödda vaknar upp ur sin törnrosasömn och tar ansvar för vårt land. Jag får väl medge att jag själv nästintill hade gett upp hoppet och redan börjat planera inför en framtid någon annanstans. Nu är jag dock mer kampvillig än någonsin. Nu skall vi växa oss in i Rosenbad!

3 kommentarer:

Anonym sa...

det blir extra intressant om vi efter nästa val får se SD ensamt större än båda blocken var och en för sig. DÖ har i det läget helt spelat ut sin roll, såtillvida inte blocken går ihop och tillsammans röstar igenom en budget.
Fast å andra sidan - det är ju ingen större skillnad mot nu......

Gustav sa...

Anonym:

Sverige har världens sämsta politiker så man gör bäst i att inte hoppas för mycket.

Anonym sa...

Vi har dom politiker vi har valt.
Skyll inte ifrån dig.