fredag 24 april 2015

Ingen tilldelning av aktier i Tobii

Nej, det blev ingen tilldelning av aktier i Tobii. Jag hade tagit till rejält och tecknat mig för mångdubbelt fler aktier än jag egentligen ville ha, i förhoppningen att åtminstone få några. Dessvärre visade sig detta vara helt fel strategi. Tilldelningen skedde genom lottning och rätt strategi hade varit att teckna sig för minimiantalet aktier på ett stort antal depåer för att maximera antalet lotter. Jag var dåligt informerad om detta när teckningen skedde. Avanza-depån får nu kompletteras med ett halvt dussin konton i Nordnet för att vara beredd nästa gång vi ställs inför en superhaussad notering som den i Tobii.

2 kommentarer:

pie sa...

De flesta noterigar har gått bra. Jag ville undvika denna efter att ha läst prospekt, ser ut att behöva ta pengar. Iofs är det ju en av börsens ändamål.

Vill också tacka dig för ditt arbete på better Globe. Fick erbjudande från dem i dagarna.

Gustav sa...

pie, Tobii ville jag ha eftersom den var extremt haussad och det var mer eller mindre givet att den skulle stiga kraftigt redan första dagen, vilket den också gjorde. Jag hade sålt innehavet inom en timme och alltså inte suttit på aktierna långsiktigt. Tobiis kvalitet kan jag inte bedöma men jag känner igen ett klipp när jag ser ett. :)