lördag 18 oktober 2014

Spartips: Så här får du Netflix billigare

Priset för Svenska Netflix är 89 kronor i månaden. Priset för amerikanska Netflix är 8,99 dollar per månad, eller knappt 65 kr med nuvarande växelkurs. En svensk kan således spara 24 kronor i månaden på att betala amerikanskt pris istället för svenskt. Hur gör man då för att enkelt spara in 288 kronor per år?

Så här gör man. Det gäller att använda en amerikansk DNS när du skall registrera dina kreditkortsuppgifter. Googla Netflix DNS US så får du upp förslag på lämpliga kombinationer att använda. Använder man dator kan det vara lite krångligt att ändra DNS, särskilt om man är okunnig som undertecknad, men har man en Smart TV är det betydligt enklare att gå in i nätverksinställningar och ändra DNS från automatisk till manuell, knappa in amerikansk DNS, gå till Netflix-appen, registrera sina uppgifter och sedan betala det amerikanska, lägre priset.

Du har fortfarande full tillgång till det svenska utbudet även fast du betalar det amerikanska, lägre priset! Vill du se på svenska Netflix byter du bara tillbaka till svensk DNS. Det är bara vid registrering av kontokortsuppgifter du behöver amerikansk DNS.

Inga kommentarer: