fredag 28 september 2012

Opartisk, miljöpartistisk television

Under torsdagen presenterade två av riksdagens mindre partier var sitt ekonomisk-politiskt utspel. Sverigedemokraterna redogjorde för de massiva besparingar som skulle bli fallet om Sverige anpassade sin extrema massinvandringspolitik till vad som gäller i våra nordiska grannländer Danmark och Finland. Miljöpartiet redogjorde för omfattande skattehöjningar på miljöområdet.

Så här redogjorde SVT:s båda nyhetsprogram Aktuellt och Rapport för de båda utspelen.

Sverigedemokraterna
En representant fick tala något ögonblick. Därefter ställdes kritiska frågor. Sedan fick politiska motståndare redogöra för vad de tyckte om Sverigedemokraternas förslag. Slutligen fick SVT:s politiska kommentatorer under lång tid såga Sverigedemokraternas förslag, faktiskt under längre tid än vad det tog att presentera själva förslaget.

Miljöpartiet
Förslagen presenterades och en miljöpartist uttalade sig. Inga politiska motståndare fick kommentera och de politiska kommentatorerna fick ingen plats alls i inslagen.

Fri och obunden television? Eller kanske ett exempel på att det visst har betydelse för nyhetsrapporteringen att 52 procent av journalisterna vid SVT säger sig sympatisera med Miljöpartiet, enligt den undersökning JMG presenterade i våras.

Jag har fortfarande inga planer på att börja betala tv-licens.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har varit utan TV i många år.
Nu börjar jag även tröttna på radions eviga tjat om muslimer och ensamkommande sk flyktingbarn. Två kvinnor bereds stort utrymme, Cecilia Uddén och Cecilia Malmström.
Det blir nog så att jag slutar med Sveriges Radio också.

Gustav sa...

Anonym:

Radion är faktiskt än värre än televisionen. Cecilia Uddén som du nämner säger ju t o m öppet att hon inte har som ambition att vara objektiv i sin rapportering.

Anonym sa...

Usch ja. SR och SVT är för mig outhärdligt perverterad och bizarr ultraextrem vansinnespropaganda från fanatiska vänstergenusmultikultifeminaziextremister. Det kommer snöa i helvetet innan jag betalar till de där sinnessjuka lögnpropagandisterna!

/ Erik

Gustav sa...

Erik!

Det finns heller ingen anledning att lägga ett enda öre på att köpa dagstidningar eller andra svenska medieprodukter, så länge dessa står för en perverterad och bizarr utlraextrem vansinnespropaganda, vilket ju gäller för flertalet sådana produkter i Sverige.