lördag 17 mars 2012

Tjäna pengar på att lämna Telenor och byta till Tele2/Tre

Telenor verkar inte vilja hoppa på Tele2 och Tres kundvänliga prissättning av fastprisabonnemang.

Sitter du fast med ett fastprisabonnemang hos Telenor för 699 kr i månaden kan du enkelt tjäna pengar.

Så här funkar det:

Du har 12 månader kvar i bindningstid hos Telenor. På ett år måste du således betala 8388 kr. Telenor tillåter dock att man byter ner sig till ett billigare abonnemang. Beställ därför via telefon abonnemanget Surfa för 79 kr per månad. Då betalar du på ett år 948 kr.

Beställ sedan ett nytt fastprisabonnemang hos Tre för 349 kr per månad. På ett år betalar du då 4188 kr.

Under det kommande året betalar du således för två abonnemang, totalt blir det 5136 kr att jämföras med de 8388 kr du skulle betala till Telenor för ditt utsugarabonnemang. Genom denna enkla manöver sparar du 3252 kr. Dessutom får du en ny telefon värd 6000 kr för besväret! Sitter du på ett abonnemang med bindningstid hos Telenor får du dock säkert betala för en telefon också. 200 per månad i 12 månader blir 2400 kr. Även om vi beaktar detta sparar du fortfarande 852 kr på att byta från Telenor till en kundvänlig operatör. Du har ju dessutom numera två telefoner om du byter så den ena kan du sälja på Blocket. Du får säkert ett par tusenlappar för din gamla Iphone.

Om du är nöjd med Telenor och inte vill byta skall du ändå säga upp ditt abonnemang eftersom Telenor erbjuder goda kunder (såna som betalar 699 kr i månaden istället för 345 kr) individanpassade abonnemangspriser. Räkna med att din månadskostnad sänks med flera hundralappar om du förlänger ditt fastprisabonnemang och att du får en telefon på köpet. Du är inte blåst bara för att du väljer Telenor, du är blåst om du sitter still i båten!

4 kommentarer:

JobbochFirma sa...

Telenor tillåter inte att man byter till ett billigare abonnemang när det är bindningstid kvar.

Gustav sa...

Det kan man visst det, så det så.

Anonym sa...

Man får byta ner sig och jag tänkte också göra detta när jag hörde att det abonnemanget kom ut på tele2/tre, men när jag ringde in så sa det att det billigaste jag kunde byta till var 79:- i månaden men att jag fick betala 250:- för mobilen eftersom när man har ett fastpris så får man rabatt (mobilen på köpet) men det gäller inte längre när man byter ner sig... Men jag tänker göra detta ändå, och sälja den befintliga mobilen jag har och betala in det hos telenor.. Så man tjänar på det iallfall!

Gustav sa...

Bra jobbat anonym! Utsugarbolagen måste få veta att det är konkurrenterna som sätter priset, typiskt nog är det de båda gamla monopolisterna telia och telenor som inte anpassar priset nedåt.