söndag 11 mars 2012

Tele2 ljuger i priskriget mot 3.

"Bara en kan vara billigast. Inte tre." säger fåret Frank i Tele2-reklamen om fastprisabonnemang. Tele2 tar 345 kr per månad för sitt fastprisabonnemang och 3 tar 349 kr per månad för sitt fastprisabonnemang. Den viktigaste delen i abonnemanget är dock telefonen och då 3 låter kunderna välja en HTC One X som fri telefon samtidigt som Tele2 låter kunderna välja bland ett gäng gamla föredettingtelefoner kommer åtminstone jag fram till slutsatsen att Tele2 inte alls är billigast. Tele2 ljuger således i sin reklam. 3 är billigast. Om man får välja en HTC One X även hos Tele2 ja då är Tele2 dock billigast.

13 kommentarer:

Kim sa...

Så länge priset även gäller enbart ett abonnemang, blir det inte direkt någon lögn (om du frågar mig). Däremot kan man diskutera vad som blir billigast om man också vill ha med en telefon i dealen.

Gustav sa...

Kim, jag tar upp ämnet eftersom den medföljande mobiltelefonen värdemässigt faktiskt utgör mer än halva månadskostnaden för kunden. HTC One X kostar något i stil med 6000 kr, någon eller några tusenlappar mer än dyraste telefonen hos tele2 så det är inga småpengar det handlar om.

Anonym sa...

abonnemanget är ju billigare dock bara med några kronor. man kan teckna det utan mobiltelefon och slippa bindningstid. sen kan man välja iphone 4s den ligger väl i samma prisklass?

Gustav sa...

Anonym:

Varför skulle någon vilja välja en Iphone?

Tres erbjudande är för övrigt bättre även i och med att man erbjuder högre surfhastighet.

Jayy sa...

Det är riktigt tråkigt att inte telenor hakar på denna kampanj!
Tre's erbjudande är bättre tycker jag då du får högre surfhastighet, det tråkiga bara är att tre tyvärr inte har bra täckning, och tele2's 3G nät vill jag inte ens prata om... Svårt o veta vad man ska välja.

Gustav sa...

Javy:

Telenor är ett så ineffektivt företag att ett erbjudande i stil med Tres och Tele2 skulle resultera i förlust. Dom jobbar helt enkelt lite sämre på Telenor.

Tres erbjudande är bättre också därför att du kan välja valfri telefon. När det gäller surfhastighet gäller det att kolla hur snabb surf telefonen klarar. Operatörens teoretiska surfhastighet är ofta högre än vad telefonen är byggd för.

Anonym sa...

Jag beställde en iphone 4s från tele2 men jag kunde bland annat också välja S2 och S2 lte , så ja förstår inte va ni menar med att de bara är skitmobiler..

Gustav sa...

Anonym:

Kunde du välja en HTC One X eller S?

Anonym sa...

Jodå HTC One x beställt från tele2 men dom gömde den väl på sidan...

Gustav sa...

Anonym:

Numera kan man välja en HOX hos Tele2 (även om det är få som faktiskt har fått den levererad) men när inlägget och kommentarerna skrevs var det inte möjligt.

Anonym sa...

Jag har fått betala tusentals kronor till tele2 (abonnemang mobilt bredband) som överhuvudtaget aldrig fungerat. Snacka om skitdyrt.
Svante A.

Anonym sa...

Jag känner mig inte lurad.Bra abonnemang och en HTC One X hos tele 2

Gustav sa...

Anonym:

Ja, HTC One X är en grymt bra telefon. När jag skrev mitt inlägg var dock denna telefon inte valbar för nämnda abonnemang. Det ändrades senare.