onsdag 5 oktober 2011

Självinsikt saknas

Herr H lär i sin stora skrift ha framfört den ungefärliga åsikten att "personer som ej är 30 år fyllda har ingenting på valda förtroendeuppdrag att göra". Med anledning av att Annie Lööf nu inte bara har valts till ordförande för Centerpartiet utan även utsett sig själv till Sveriges näringsminister finns det all anledning att nicka instämmande till Herr H:s klarsynta påpekande.

Annie Lööf är 28 år ung. Hon saknar helt relevant erfarenhet från yrkeslivet och har naturligtvis ej heller någon livserfarenhet att tala om. Hennes utbildning är för sammanhanget irrelevant. Hon har inte ens någon, i jämförelse med de flesta andra politiker, bred erfarenhet av politik.

Det må vara hänt att centerpartisterna utser en person som Lööf till sin ledare. Vem som leder Centerpartiet bryr jag mig lika mycket om som vem som leder den lokala hyresgästföreningen. Men att Annie Lööf nu är näringsminister berör naturligtvis svenskar av alla upptänkliga sorter. Annie Lööf vet ingenting om svenskt näringsliv. Annie Lööf kan inte tillföra något av värde för svenskt näringsliv. Ändå utser hon sig själv till näringsminister. Saknar människan helt självinsikt?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag fattar mig kort på din avslutande fråga, mer behövs inte.
Svaret är: Ja.
//ER

Anonym sa...

Vem annars än en ung oerfaren person kan partiet få då partiet kommer att åka ur riksdagen vid nästa val?
Alla med erfarenhet och självinsikt tar inga sådana uppdrag.

Det är knappast en merit att ha varit den ordförande som lett partiet ut ur riksdagen, och det är oerhört svårt att få partiet upp över tröskeln och tillbaka in igen.

Ungdomlig hybris.

Gustav sa...

Låt oss hoppas att inte bara Centern utan även kommunisterna och kristdemokraterna åker ur Riksdagen efter nästa val. Jag ser mycket fram emot en ordentlig utrensning bland gammelpartierna.

Anonym sa...

Kristdemokraterna är det näst nyaste partiet vi har i riksdagen, men jag håller med dig om det vart bra om dom åkte ur :)