lördag 25 juni 2011

Uppdatering, juni 2011

Det är trist att barndomshjältarna nu har blivit så gamla att de börjar dö av. Kommissarie Columbo, alla tiders främsta deckarhjälte, finurligt spelad av Peter Falk, dog häromdagen. Kanske får jag nu för första gången köpa en DVD-box för att friska upp minnet. Hur var det förresten med hans fru, fick vi se henne någon gång?

***

Svenska politiskt korrekta multikultifundamentalister förfasar sig över att Danmark nu skärper lagen när det gäller utvisning av kriminellt slödder. Man måste förmodligen vara journalist för att tycka det är fel att kriminellt slödder straffas. I licensfinansierade P3 framträdde Mona Masri och kallade broderlandet Danmark för ett pissland med anledning av att Danmark nu bestämt sig för att kriminellt slödder skall behandlas just som kriminellt slödder. Danska Ekstrabladet kontrade genom att utnämna Masri till "en riktig pisseluder".

Jag betalar som bekant inte någon licensavgift för radio och tv, vilket alltid gläder mig lite extra i sådana här sammanhang. Den som inte uppskattar att medverkande i statsradio kallar broderlandet Danmark för ett pissland upphör lämpligen med att betala licensavgiften.

***

Är det ett sedvanligt sommarras vi nu ser på börserna eller är det kanske början på en betydligt större nedgång? Jag sålde av Avanza Zero precis i början av nedgången men sitter i övrigt kvar med  innehaven.

***

Om Danmark är ett "pissland" därför att man vet att korrekt hantera kriminellt slödder är Sveriges regering, Amnesty och den svenska journalistkåren medhjälpare till våldtäkt. Eritreanen Henok Weire Fre dömdes 2007 till fängelse och utvisning för våldtäkt av ett tidningsbud under dödshot. När det började bli dags att verkställa utvisningen gav sig Amnesty in i leken och kritiserade Sveriges regering för att att den dömde våldtäktsmannen skulle utvisas. Sveriges Radio blandade sig också i och gav Amnestys vettlösa kritik spridning. Justitiedepartementets nådeenhet vek sig för trycket och beslöt att upphäva utvisningsbeslutet, trots att Sveriges ambassadör i Eritrea menade att situationen i Eritrea inte var sådan att utvisningen inte skulle kunna verkställas.

Henok Weire Fre fick således stanna i Sverige.

Polisen i Eskilstuna efterlyser nu Henok Weire Fre för en ny våldtäkt som han skall ha begått den 26 april 2011.

Amnesty, Sveriges Radio och regeringen Reinfeldt är alla medskyldiga till Henok Weire Fres senaste våldtäkt.

Är du medlem i Amnesty, licensbetalare eller kanske en av regeringen Reinfeldts väljare? Hur ser din egen skuld ut?

***

Jag funderar på att öka ytterligare lite i Northland Resources.  Det dröjer i och för sig ett och ett halvt år innan gruvan i Kaunisvaara startar och aktiekursen lär inte stiga som en raket än på ett tag så någon brådska att trycka på köpknappen är det inte tal om.

***

Trevlig midsommar förresten!

***

Skrev jag verkligen att kommissarie Columbo dog? Han lever vidare. Det var Peter Falk som dog.

***

Snart är det semester. Vi får se om jag hinner med att uppdatera bloggen då. Om inte, ha en riktigt trevlig sommar!
   

2 kommentarer:

Viktor sa...

Man tackar, äntligen ett nytt inlägg! :)

Anonym sa...

I vanliga fall brukar jag tycka det är ok med nyinspelningar (tänk Agatha Christie, Sir Arthur Conan Doyle o liknande) men just Columbo skulle jag vilja att de lät vara.