måndag 14 mars 2011

Japan

Jag noterar att katastroferna i Japan inte tycks ha medfört sådana upplopp, plundringar och våldsutbrott som vi såg i Haiti och New Orleans. Japanerna hjälper varandra istället för att slå ihjäl varandra. Det finns hopp för åtminstone vissa delar av mänskligheten.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du jämför ett väldigt rikt land med väldigt fattiga områden där många levde i misär redan innan naturkatastrofen...

Gustav sa...

Anonym:

Förklara gärna hur "fattigdom" tvingar människor att våldta!?

Anonym sa...

I ett av dina första inlägg (dec 2007) redovisar du ditt sparande och ekonomiskatillgångar, ca175kkr. I ett av de senaste inläggen (mar 2011) är samma siffra 475kkr... alltså +300kkr på 3,5år??!! De blir inget bragdguld från mig...

Gustav sa...

Anonym:

Under perioden december 2007 till dags dato har börsindex utvecklats svagt negativt. Av de 300 000 kronor du nämner svarar värdeutveckling, utdelningar och räntor för ungefär 100 000 kr (mycket grov uppskattning). Jag tycker inte det är dåligt att få 100 000 i avkastning på kapitalet under en period när börsen backar. :)

Du behöver inte dela ut något bragdguld men visa mig gärna en person som fått bättre avkastning på kapitalet med den fördelning på tillgångarna som jag valt (aktier sverige, aktier utrikes, ränta/hedge).