lördag 26 mars 2011

Avanza äntligen på Android!

Avanza Bank har äntligen, efter flera års tappra bortförklaringar, lyckats lansera en applikation anpassad för Androidbaserade smartphones. Välkommen till framtiden Avanza! Av någon märklig anledning har Avanza fram till nu fokuserat på att ge det lilla fåtal av sina kunder som använder iOS som mobilsystem en särskild app och det har tydligen tagit så på krafterna att man inte haft resurser att samtidigt lansera en applikation för den mer framtidssäkra Androidteknologin.

Jag har bara hunnit testa att logga in lite snabbt och är därför inte mogen att ge ett riktigt betyg än. Första intrycket är att appen är lite långsam, att designen inte känns klockren samt att en hel del användbara funktioner ännu lyser med sin frånvaro (men det kan ju sägas även om den ordinarie webbsidan). Uppenbara missar som att man inte kan se hur mycket kontanter man har i kapitalförsäkringen rättar dom säkert till ganska omgående.

Bra jobbat ändå Avanza att ni äntligen lyckats få fram något även för Android (om resurserna är knappa föreslår jag att ni hädanefter satsar på den teknik som växer snabbast och inte tillhandahålls av ett monopolistföretag som tar betalt för allt och censurerar bort det som inte passar).

2 kommentarer:

Avanza Bank sa...

Hej,

Vad kul att du har uppmärksammat vår nya applikation för Android!

Har du även noterat den feedback-funktion som finns i appen? Där kan du lämna dina synpunkter och idéer. Vad gäller kontanta medel på ditt konto så kan du genom att välja ”Innehav” se tillgängligt belopp på respektive konto. Du kan även välja att klicka in på respektive konto och bläddra till nästa sida där du får du upp kontoinformation såsom ditt totala saldo.

Vänliga hälsningar,

Emilie
Avanza Bank

Jag vet sa...

Äh, Andrioid...

Ajfån för slöddret:-)!