söndag 16 januari 2011

Spartips: slopa Internetabonnemanget?

Eftersom jag inte hade några planer för lördagskvällen igår heller satte jag mig äntligen ner för att försöka koppla ihop dator och mobiltelefon så att jag kan datorsurfa med mobilens abonnemang. Det visade sig att det enda jag behövde göra var att installera en fil från mobiltelefonen på datorn, i mitt fall HTC Driver, och därefter var det bara att koppla ihop telefon och dator med USB-kabel och välja USB-tethering i telefonen för att jag mycket smidigt skulle kunna surfa snabbt på det mobila surfabonnemanget. Nästa lördag skall jag se om det kanske till och med går att koppla ihop dator och telefon trådlöst, har hört att det skall vara möjligt med Android 2.2.

Hur som helst, det visade sig att det mobila surfabonnemanget var så snabbt att jag inte märkte någon skillnad i surfandet jämfört med mitt vanliga fasta abonnemang. Jag testade dessutom att ringa med telefonen samtidigt som jag använde den som modem och det funkade klockrent. Det finns helt enkelt ingen anledning att fortsätta betala för ett fast bredbandsabonnemang om man har ett surfabonnemang i mobilen. Jag bjuder på det spartipset. Innan ni springer iväg och säger upp abonnemang till höger och vänster är det dock viktigt att ni försäkrar er om att ert mobilabonnemang är av typen "Fri Surf", dvs utan begränsningar vad gäller nedladdning. Telenor erbjuder sådana abonnemang medan t ex Tele2 och Telia försöker sälja odugliga abonnemang med diverse begränsningar, utan att för den sakens skull vara billigare.

3 kommentarer:

MK sa...

"Ingen som helst anledning" är väl att ta i, kolla först upp vad det kostar att surfa via mobilabonnemanget. Om man inte surfar väldigt lite så kan trafikkostnaden springa iväg väldigt snabbt, och då har man verkligen inte sparat något på affären. Bara att exempelvis gå in på "Sparsamt leverne" en gång genererar närmare 0,2 MB trafik.

Gustav sa...

MK:

Det finns ingen som helst anledning att ha ett surfabonnemang till mobilen som inte inkluderar obegränsad surf. Sitter man på ett sådant abonnemang är det bara att byta.

Patrik sa...

Jag har också tänkt i samma banor då det egentligen fungerar bra att surfa via bredbandet som jag har i min iPhone. Nackdelen är att precis där huset står som jag bor i så är det kass täckning och det går som ett gammalt hederligt modem på uppringd anslutning. Då är det inte kul att surfa... Så jag får nog nöja mig med att ha fast telefon, adsl, mobiltelefon och mobilt bredband.