lördag 27 november 2010

Nordic Mines

Jag har efter en del övervägande bestämt mig för att bryta mot några av mina placeringsregler och placera en slant i ett litet företag som förlorar pengar och saknar intäkter. För att göra osäkerheten ännu större är eventuella framtida intäkter beroende av en volatil råvarumarknad. Såväl bolagsledning som bolag saknar dessutom relevant historik.

Med ovanstående i beaktande har jag ändå köpt 100 aktier i Nordic Mines och därmed satsat knappt en procent av mitt sparkapital i guldbranschen.

Nordic Mines är ett svenskt prospekteringsföretag som om allt går som det skall sommaren 2011 sätter igång produktionen i guldgruvan Laiva i Finland.

Placeringen i Nordic Mines är av typen köp och lägg i byrålådan några år. Om gruvan startas enligt plan och om kommunicerade guldhalter utvinns till kommunicerade kostnader samtidigt som guldpriset inte rasar genom golvet bör det finnas goda chanser till fin värdeutveckling. Hela investeringen i Laivagruvan skall enligt Nordic Mines ledning betalas tillbaka på 1 år med de kassaflöden som uppstår om produktionen följer planen. Men planer är ändå bara planer så vi får vänta och se.

Vill man veta mer om Nordic Mines kan man med fördel se VD Michael Nilssons videopresentation här.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Kul att läsa om en person till (förutom mig) som också har köpt Nordic Mines. Tack för länken och dina tankar om den. Det gjorde att mitt köpt kändes bättre =)
Hoppas det var ok att jag länkade till dig och till videon.
Kolla gärna min blogg miljonarsmamman.blogspot.com
/Miljonärsmamman

Gustav sa...

Hej Miljonärsmamman!

Självklart är det okey att du länkar hit. Jag har slängt in en länk till din blogg i min lista över ekonomibloggar till höger (hojta till om du vill att den skall bort).

Jag sitter och funderar på om jag skall köpa ytterligare några aktier i Nordic Mines. Vi får se hur det blir med den saken. Det finns för övrigt en bra blogg som bara följer Nordic Mines: http://nordicmines.blogspot.com/

Anonym sa...

Tack för länk och blogg-tips!