söndag 19 september 2010

Röstandet klarades av med endast mindre turbulens

Jag kom alldeles nyss hem från vallokalen där jag fullgjorde min demokratiska plikt att stoppa valsedlar i valkuvert och sedan överlämna dessa till statens representanter som genomför själva röstningen. Att rösta är nämligen en för viktig uppgift att anförtro medborgarna varför endast statens representanter är betrodda att placera valsedlarna i valurnan.

Utanför vallokalen fanns representanter för flera seriösa partier; Moderaterna, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet, men även en representant från det lokala bilist- och miljöförstörarpartiet Vägvalet i Göteborg. Vägvalets partiarbetare respekterade inte att man på valdagen inte skall bedriva kampanjarbete utanför vallokalerna utan stod och skrek som en imbecill om "Vägvalet" och "Här är Vägvalet mot biltullar". Såna är dom bilisterna, dom saknar sunt förnuft och respekterar inte vare sig demokrati eller demokratiskt fattade beslut och trafikregler. Viss turbulens uppstod när en cyklande väljare nästan körde över Vägvalets representant. Eller inte. Kanske var det bara i fantasin det inträffade.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur i h-e kan du omnämna SverigeDemokraterna som ett seriöst parti?!? Där försvann all din trovärdighet, om du hade någon.

Gustav sa...

Anonym:

Var mina politiska sympatier ligger kan knappast vara någon överraskning för någon läsare.