fredag 27 augusti 2010

Fredrik Malm hetsar mot muslimska kvinnor - uttalandet strider troligen mot lagen om hets mot folkgrupp

Folkpartiets riksdagsledamot Fredrik Malm hetsade på fredagen å det grövsta mot muslimska kvinnor i Sveriges Radios Studio Ett. Så här uttryckte sig Fredrik Malm, folkpartistisk ledamot av Sveriges Riksdag:

"Här tar man en liten grupp väldigt extrema muslimer, som det är hela det demokratiska samhällets uppgift att bekämpa för övrigt, och sen försöker man på något vis koppla det till hela gruppen invandrare i Sverige."

Den grupp "väldigt extrema muslimer" som "hela det demokratiska samhället" enligt Fredrik Malm skall "bekämpa" är en liten grupp muslimska kvinnor som väljer att klä sig i burka eller burkaliknande klädsel.

Fredrik Malm var inbjuden till Studio Ett för att diskutera Sverigedemokraternas reklamfilm som bland annat innehåller en grupp kvinnor i burka. Åsynen av dessa kvinnor blev dock för mycket för Fredrik Malm som tog till det grova hetsartilleriet - dom skall bekämpas.

Jag har aldrig varit någon vän av islam men det är min bestämda uppfattning att kvinnor naturligtvis inte skall "bekämpas" av det "demokratiska samhället" bara därför att de väljer att bära religiös klädedräkt. Fredrik Malms rasistiska och hatiska utspel mot en liten och utsatt kvinnogrupp i Sverige gör mig nästan illamående. Låt oss hoppas att Justitiekanslern genast tar upp ärendet till granskning. Detsamma bör folkpartiledningen göra, för inte kan väl ett liberalt parti låta sig företrädas av en man som hetsar mot religiösa minoriteter?

Fredrik Malms hatinlägg mot muslimska burkabärande kvinnor kan ni lyssna på här. Spola fram till 1:20:40.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Skulle du reagera likadant om kvinnorna hade nazistuniform? Idiologierna är ungefär lika hemska...

Gustav sa...

Anonym:

Fredrik Malms rasistutspel kan du inte bortförklara så enkelt.

Anonym sa...

@ Gustav: från kalle008:

Ja, tänk så jäkla elak han var.

Han sa vad han tyckte. Sånt ska inte vara tillåtet!

(ironi)

Gustav sa...

Anonym:

Menar du att du ställer dig bakom Fredrik Malms nazistutspel som i slutändan innebär massutrotning av burkakvinnor och koncentrationsläger som i Polen på 40-talet?

Anonym sa...

var en väldigt djup mellan raderna analys du måste gjort för att få fram att han vill sätta alla som bär burka i koncentrationsläger a la nazismen.

Gustav sa...

Anonym:

Jag citerar honom ordagrant. Inte svårt att dra slutsatsen att han är nazist med tanke på vad han faktiskt säger. Varför lierar du dig med en nazist?

Anonym sa...

Sverige, landet där det är så lågt i tak i debatten att bara mentala dvärgar göre sig besvär. JK, lagföring, nazzar, Goebbels och jag vet inte allt vad som folk diskuterar efter den här REKLAM-filmen. Det är ju fan ingen dokumentär, varför skulle folk som ser denna 30-sekundare inte kunna se på den med lika klara rådjursögon som bloggförfattaren. Eller antyder han att svenska folket i allmänhet tror på allt som visas på reklamteve. Då har vi problem på allvar!