torsdag 5 augusti 2010

Folkpartiet bluffar igen

Valet närmar sig och Folkpartiet försöker återigen lura i väljarna att man minsann inte är ett islamkramande och mångkulturvurmande parti. Ni minns väl fortfarande Folkpartiets förslag om att införa språkkrav för medborgarskap i valrörelsen 2002? Folkpartiet gick kraftigt framåt på det förslaget men valde sedan att inte driva frågan vidare. Inte ens när Folkpartiet fick chansen att ingå i regeringen 2006 ville man driva frågan. Folkpartiet lurade helt enkelt väljarna att tro att man stod för en sak när man i själva verket inte gjorde det.

Nu är det dags att lura väljarna igen.

Den här gången försöker Folkpartiet och Jan Björklund lura i väljarna att man är motsåndare till att burka och niqab bärs i klassrummet. Det handlar om ett mycket populistiskt förslag. Enligt Mångfaldsbarometern tycker 90 procent av svenskarna att det är fel att bära slöja som täcker ansiktet i skolan eller på jobbet. Om Folkpartiet och Jan Björklund verkligen ville förbjuda heltäckande slöja i klassrummet hade det ju varit ganska enkelt för skolminister Jan Björklund att lägga ett sådant förslag under de snart fyra år han faktiskt har varit minister.

Slöjan har självklart ingen plats i skolan vare sig den nu är heltäckande eller inte. Mångfaldsbarometern visar att denna åsikt har brett stöd hos folket. Jag tror ändå inte att Folkpartiet kommer att lyckas attrahera fler väljare genom att komma med sådana här utspel. Potentiella folkpartiväljare minns hur grundlurade de blev med språktestet och låter sig inte luras igen.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Bluffen kommer inte gå hem. Det finns bara två partier, sjuklövern och Sverigedemokraterna. Ogillar man slöja i skolan är valet lätt.

Madeleine sa...

Självklart att man ska kunna se den man talar med och kunna säja "hej" till sin granne och kunna se sin kollega. En självklar sak. Sluta bråka om något annat!

Anonym sa...

Touche!
Du formulerade det precis som jag tänker. Jag frågade faktiskt folkpartiet ang språkkrav som de tog upp i valet 2002 och det är precis som du säger, man ville enbart ta röster från andra partier samtidigt säkerställa att man kravlade sig över 4% i det valet. en gång fungerar det, men inte två

Gustav sa...

Madeleine:

Man får heller inte glömma att islam är precis lika mycket politik som det är religion och det är inte tillåtet att bära hakkors i klassrummet.

Anonym sa...

Gustav: Politik och religion har ingen plats på en arbetsplats eller om man säger "hej" till sin granne. Sluta att diskutera om detta tråkiga ämne. Vi vill ALLA SE den man talar med. Självklart! Hur kan man annars få goda relationer, som granne, kollega och som svenskar som bor i detta underbara land!

Gustav sa...

Anonym:

Det är knappast självklart eftersom jag dagligen ser vandrande spöken på gatorna här i stan.