måndag 28 juni 2010

AIK Fotboll mot konkurs

Solnas stolthet, AIK, är förhoppningsvärt snart ett minne blott som förening och fotbollsbolag. Avanza meddelade idag att man sänker belåningsvärdet för AIK Fotboll till noll procent. Aktier i AIK är uppenbarligen en så osäker placering att de överhuvudtaget inte kan användas som säkerhet för något. Av detta drar jag slutsatsen att AIK snart är ett minne blott och att konkursen inom kort är ett faktum. Kanske är konkurs det bästa Aik-supportrarna har att hoppas på? Om klubben överlever väntar ju annars spel i Superettan nästa år.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Med en lätt travesti:
"Där fotboll kommer in går vettet ut".
Människor som i dagliga livet tar stora avgöranden, alltid handlar logiskt och rationellt tycks när de beblandar sig med fotboll tappa all vett och sans..
Det finns ju personer, sk "svenskar" som idag belönas med över 100 mille/år för att sparka omkring en boll på en gräsmatta? Vettigt? Inom AIK är visserligen summorna lägre men principerna desamma. Fotbollsklubbarna har dessutom ett stort ekonomiskt stöd från samhället varje år. AV nån anledning. Hur många polistimmar åtgår t ex för ett lokalderby i Solna??
Låt den sk idrotten betala sina kostnader själv! Massidrott som används i gott syfte för de motionerande ska ha stöd, den helt "ekonomsiskt överklassiga" där megamiljonerna rullar omkring SKA betala själv.
//WR

Gustav sa...

WR:

Samhällets kostnader för polisbevakning vid fotbollsmatcher skulle sjunka drastiskt om vi slapp just AIK...att AIK går mot konkurs är kanske mer en förhoppning än väl underbyggd åsikt kanske jag skall tillägga.