måndag 22 februari 2010

Barn i Sverige 2010

Farsen med de medelålders bedragarbarnen fortsätter. Ahmed på bilden nedan säger sig vara 14 år. För 60 000 kr i månaden skall trettioplussaren Ahmed nu tas om hand av psykologer och speciallärare. Om jag fick bestämma skulle jag hellre hjälpa mellan 10 och 100 hiv-sjuka afrikanska barn med bromsmediciner, skolgång och barnhem för den knappa miljon trettioårige Ahmed kostar varje år. Men jag bestämmer inte. Det gör ju ni. Och ni väljer att slösa bort knappa resurser på bedragare istället för att hjälpa verkligt behövande.

Falskt barn.


Äkta barn.

Läsare som inte håller med mig får mer än gärna anmäla avvikande åsikt i en kommentar. Försök gärna förklara för mig varför vi skall använda knappa resurser för att hjälpa en vuxen Ahmed i Sverige istället för 10 eller 100 riktiga barn i Afrika. Jag vill så gärna förstå. Jag är fullt medveten om att det är jag som är knäpp och avvikande i dagens Sverige och att mina åsikter inte är okej men jag vill ju så gärna vara oknäpp och okej och blir därför gärna övertalad och omvänd.


Uppdatering: Den artikel som länkas under "Ahmed" har ändrats. SR har tagit bort fotot på den äldre man som utger sig för att vara barn, strukit "journalistens" namn samt raderat flera hundra upprörda läsarkommentarer. Sveriges Radios verksamhet bekostas via TV-licensen och någon sådan har jag lyckligtvis aldrig betalat. Journalisten som inte kan se skillnad på barn och vuxna män heter för övrigt Elsa Persson.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Är inte rasist el ngt liknande!
Men denna DDR-media vi har orkar jag inte med längre. Folk tittar på detta och förstår inte bättre....

Emilez sa...

Helt rätt, bättre att hjälpa på plats istället för här i Sverige.