onsdag 27 januari 2010

"Förståsigpåarna" hade fel, igen (Saab)

Internets bloggande "Förståsigpåare" har återigen visat sig få fel. Saab fick en köpare till slut. Människor med pengar ansåg verksamheten vara en god investering. Även Saabaffären visade sig alltså ge "Förståsigpåarna" fel.

Internet gör tyckandet (för) lätt. Folk har väl i och för sig alltid ägnat sig åt grundlöst och illa underbyggt tyckande men teknikutvecklingen har gjort att "Förståsigpåarna" numera kan sprida sitt lösa tyckande till många männniskor på kort tid. Av någon anledning är det negativt tyckande som dominerar. Allt skall läggas ner eller gå under. Jag efterlyser lite mer positivt tyckande. Positiva tyckare har nog inte fel lika ofta. Förmodligen är de lyckligare också.

7 kommentarer:

Viggen sa...

Håller fullständigt med! Jag vet vilka bloggar du menar, det är synd om dem nu – tänk på det.

Zeke sa...

Och det kommer från den som är den mest negativa av alla?

Hur många av dina inlägg har ens andats något som överhuvudtaget skulle kunna tolkas som positivt?

Rätt postat svar ger en present...

Gustav sa...

Zeke:

Mitt svar på din fråga är att nästan alla mina inlägg är positiva. Redovisa fakta som motsäger detta, tack. :)

Jeppe sa...

Jag skulle nog vänta med att ropa hej, den tjocka damen har inte sjungit än. Den dagen Saab är ett vitalt och lönsamt bolag ska jag kyssa din fötter Gustav ;)

Gustav sa...

Jeppe:

Jag har inte sådan insyn i Saab och dess affärsplan att jag kan bedöma företagets framtida bärkraft. Dessutom saknar jag kompetens att göra det. Detsamma kan sägas om i princip alla som sågar Saab.

Nu fick Saab en köpare och detta var det få "Förståsigpåare" som trodde skulle ske. Uppenbarligen finns det alltså rikt folk som är beredda att satsa sina pengar på Saab. Det är positivt. Jag önskar dem all lycka till.

Anonym sa...

Jag skrev i ett av Aftonblaskans kommentarsfält att det var konstigt att det blivit problem för SAAB. Av inläggen att döma så fanns det ju många tusen bilexperter i Sverige som vet exakt vad som ska göras?
Inlägget borta på 6 minuter...
Kör numera själv en SAAB och sörjer mest att jag började med det mycket tidigare..
//WR

Anonym sa...

"..Kör numera själv en SAAB och sörjer mest att jag INTE började med det mycket tidigare.."
Ska det förstås vara.

Kvartsdyslektiker eller enbart
Alzheimer light kanske ?
//WR