söndag 9 augusti 2009

Än är det för tidigt att skjuta av dem alla

Att barn är odrägliga och tonåringar ännu värre är väl känt för alla som inte har egna barn. Dagens tonåringar är bara skräp, men häromdan hörde jag några killar i 15-årsåldern snacka på bussen. "Vad drack du?" frågade en finnig snorunge. "Jag dricker aldrig", svarade en välfriserad tjejtjusare. "Varför inte?". "Äh du vet, ger mig inget". Någon kom sedan in på tv-spel varpå killen som inte dricker sa "Jag sitter aldrig vid datorn".

Det var en snygg och uppenbart populär kille det handlade om. Vi har en hel generation tonåringar vars enda nöjen är att supa sig redlöst berusade och spela dataspel. En förlorad generation som bara blir dummare för varje dag som går. De borde skjutas allihop, om det inte vore för att det trots allt ändå finns några vackra undantag som skänker hopp om framtiden. Vi får hoppas att han håller ut.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, jag har nyligen börjat läsa din blogg.
En fråga: menar du på allvar att de borde skjutas?

Gustav sa...

Anonym:

Skjuta och skjuta, det finns ju effektivare metoder att ta till om man vill ta livet av en större mängd människor.

Skämt å sido, jag är en mycket fredlig person som endast i undantagsfall tar till våld mot kidsen. ;)

Olli sa...

Ja, allt nytt är fel.

"Vår ungdom älskar ingenting annat än lyx och lättja.
Unga män och kvinnor uppför sig sämre än någonsin tidigare.
De föraktar varje auktoritet och har ingen respekt för de äldre.
Vår tids barn har blivit tyranner över oss.
De reser sig inte om en äldre person kommer in i rummet,
de är uppkäftiga mot sina föräldrar och andra,
de stör varje hyfsat samtal mellan vettiga människor,
de har dåliga matseder och de har blivit sina lärares skräck."
Sokrates cirka 420 före kristus

Gustav sa...

Olli:

Barn är alltid fel. Det har du rätt i. Så länge vi inte kan odla fram färdiga vuxna individer bör samhället ta över uppfödningen av barn. Lämpligen sker detta på avlägset belägna uppfostringsanstalter i Norrland.

minna sa...

usch vad jag blir trött på ert dravel! Är det inte dags att ta lite ansvar och inse att felet tordes ligga hos föräldrarna? Vill man komma åt problemet borde man gå till källan???
Och du kära gustav, (ta inte illa upp) verkar vara den eviga rebelliska tonåringen! =)

Anonym sa...

Vi måste se till att det finns personal till de mindre kvalificerade jobben inom industrin men även inom vård, skola och omsorg. Och om det blir krig måste vi ha folk till kanonmat.

Låt dem röka, så löser sig problemet. Låt dem äta mat som innehåller E-nummer, rikligt med transfetter. Låt dem vara inaktiva. Så har vi löst problemet.
Kulor kostar pengar. Det är bättre att de betalar själva.

Gustav sa...

minna:

Menar du att man skall skjuta av alla tonårsföräldrar också? Det trodde jag inte om dig. Jag pekar på att det finns hopp om åtminstone vissa tonåringar och du förespråkar istället folkmord som ett slags slutgiltig lösning på tonårsfrågan. :)

Anonym: Få tonåringar är kapabla att inneha ens okvalificerade arbeten. De kan inte komma i tid. De kan inte följa enkla ordningsregler. De kan inte ta av sig kepsen inomhus. De är lata. Vilket jobb hade du då tänkt att de skulle kunna klara av?

Direktörsdottern sa...

Vilken sorts tonåring är jag då, herr Sparsam? ^^ den värsta av dem alla, eller hur?

Gustav sa...

Direktörsdottern: Tonårspojkar är generellt om möjligt än mer värdelösa än flickor när det kommer till arbete och inställning. Tonårsflickor kan på grund av sin inställning till vad som är viktigt i livet däremot ibland vara svårare att inte reta upp sig på ("fjortissyndromet"). När du lägger ned din blogg och hänvisar till en "pojke" vet du din plats i samhället och underordnar dig frivilligt mannen precis som skett i alla tider. Framsteg? Det vete fan...:)

Anonym sa...

En ungdom som spelar dataspel och dricker alkohol är mer värd än en bloggare som inte vågar visa vem han är.

Gustav sa...

Anonym:

Jag vet inte vem du syftar på för just den här bloggaren har i flera inlägg visat precis vem han är. Det är bara för dig att läsa bloggen från början om du är nyfiken.

Du har för övrigt fel. Ungdomen saknar värde helt och hållet.