måndag 26 januari 2009

Så där ja - Avanza up and running

Nu fungerar mina Avanza-konton som dom skall, tror jag. Jämfört med Swedbanks Internetbank är Avanzas webbsidor fullkomligt packade med information, funktioner och länkar, allt i en enda röra vad det verkar. Mitt första intryck av Avanza är att Swedbanks tjänster är mer intuitiva, enklare att överblicka och enklare att använda. Men detta är just ett första intryck och jag valde inte Avanza på grund av användarvänlighet.

En sak som jag uppskattar är att Avanza tydligen ringer upp alla nya kunder för att hälsa välkommen samt fråga om man undrar något. Sådant är alltid trevligt. Positivt är också att man kan logga in på Avanza och genomföra affärer utan säkerhetsdosa, vilket möjliggör affärer på exempelvis arbetstid (Swedbanks säkerhetsdosa brukar jag inte bära med mig).

Jag tar det lite lugnt med affärer för den här månadslönen. Jag har fört över en tusenlapp till Avanza bara för att se hur det funkar. Kanske köper jag Avanza Zero i kapitalförsäkringen för 500 kr för att det inte skall se så tomt ut där.

14 kommentarer:

Finanskvinnan sa...

Vad har du för courtage i Avanzas KF?

Gustav sa...

FK: Jag har tidigare trott att minimicourtaget i kapitalförsäkringen skulle vara högre än de 39 kr som är minimicourtage på depåkontot. Men när jag nu letar efter information om courtage i kapitalförsäkringen hittar jag ingen sådan uppgift. Jag utgår därför från att minimicourtaget är likadant i KF, dvs 39 kr. I de enda prislistor jag hittar på Avanzas hemsida står inget om kapitalförsäkringsavgifter. Någon insatt får gärna rätta mig. (Eventuellt får jag helt enkelt genomföra en provaffär för att få fram courtaget).

Finanskvinnan sa...

Det borde ju stå isåfall tycker man. Om det är 39:- så lär Nordnet ligga risigt till med sina 99:-. Lite skillnad! Hos Aktieinvest är det 29:-.

Gustav sa...

Jag valde "Bas" när jag blev kund hos Avanza. Om jag istället hade uppgraderat till "Premium" skulle jag belönas med ett minimicourtage på 99 kr. Märklig prissättning. :)

Robert - 2k sa...

Jo, premium är för den som gör större affärer antar jag, då den procentuella courtaget är mindre, men miniminivån är högre. Det finns altså en brytpunkt när man börjar tjäna courtageavgift på att ha premium.

Gustav sa...

Robert: Så är det naturligtvis. Jag sysslar dock inte med så stora affärer och nöjer mig därför med att bara vara baskund (dessutom lär jag förmodligen fortsätta göra de flesta aktieaffärerna i huvudbanken). Är du kanske själv kund i Avanza? Hur funkar det med courtaget i kapitalförsäkringen?

Anonym sa...

99:-
länk
http://www.avanza.se/aza/kundservice/premium/aktier_warranter.jsp

Gustav sa...

Anonym: Den prislistan gäller premiumkunder. Enligt samma prislista för baskunder är minimicourtaget 39 kr.

Jag vet sa...

Det är samma avgifter och courtage i kf som på en vanlig depå.

Gustav sa...

Jag vet: Anledningen till varför frågan kom upp är att det tidigare har cirkulerat uppgifter om att bolag som har 9 kr i minimicourtage på depån har 99 kronor i KF. Jag tror det var Stockmannen som skrev om detta.

Anonym sa...

Å Gustav, jag har saknat dig enormt oxå, kram

ekonomisanering sa...

å den anonyma var jagm(flina)

Auri sacra fames sa...

Det är inte aktiedirekt.se som du är ute efter?

Gustav sa...

Auri...: Så kan mycket väl vara fallet.