tisdag 6 januari 2009

Om lycka och pengar

Journalisten Benjamin Wallace har tydligen, enligt Aftonbladet, skrivit en bok om huruvida lycka går att köpa för pengar eller ej. Hans svar är nej. Artikeln i Aftonbladet är som vanligt synnerligen usel och osammanhängande och ger troligen inte en korrekt bild av journalistens bok. Det verkar nämligen som om boken handlar om att journalisten enbart har testat att köpa dyra saker för att sedan se om han blir lyckligare av detta. Och detta är inte en korrekt metod om man vill avgöra om pengar ger lycka. Pengar kan ju användas till så mycket annat än att köpa dyra varor. Man kan resa. Man kan hjälpa andra. Man kan jävlas med andra. Man kan snyta sig med dom om man drabbas av en jobbig man flu. Nej, jag väljer att fortfarande tro att det är lite lättare att bli lycklig om man inte behöver bry sig om att skaffa pengar.

6 kommentarer:

Robert - 2k sa...

Jag tror det viktigaste man kan göra är att köpa sig tid (som jag skrev om tidigare nån gång), och på denna tid kan man göra vad fan man vill. Om inte det tillför kvalitet till livet så är det nog så att man helt enkelt redan befinner sig i nirvana genom att jobba 8/24, fritid 5/24 och sova 8/24... varje dag. Fast folk är ju olika...

Sjukpensionären sa...

Möjligheterna till lycka torde ju rent logiskt öka om man har pengar då valfriheten blir större.

Annars är väl lycka något man endast kan finna hos sig själv som det så klyshigt brukar heta.
Att ha ett bra självförtroende och vara nöjd med sig själv samt ha sina basbehov tillfredsställda kombinerat med en vacker kvinna är nog nyckeln till äkta lycka...tror jag

Gustav sa...

Robert: Det har du helt rätt i. Att slippa vara uppbunden 9-10 timmar om dan (inklusive restid) bara för att dra in pengar till mat och hyra är motivering nog till att pengar kan öka lyckan.

sjukpensionären: Jag tror inte hon behöver vara vacker. :)

Rebecca sa...

Ok :) Då ska jag sluta upp med det då ;) Nytt år nya tag!

Anonym sa...

Jag köpte en svart iPhone 3G 16GB och blev mycket lyckligare. Faktum är att jag känner att min lycka har ökat med +300% sedan köpet.

Gustav sa...

Finansgeniet: Trevligt! När det gäller just iPhone kan denna produkt dock ha motsatt effekt. Tydligen är det så många som lämnar tillbaka telefonen att en butikskedja i USA har bestämt att börja sälja även returnerade telefoner, med en rabatt på 50 dollar.