lördag 24 januari 2009

Märkligt tyst om religiöst ritualmord på homosexuell Malmöbo

När en homosexuell Malmöbo ritualmördas av två tonåriga religiösa fundamentalister kan man ju tycka att mediedrevet borde dra igång omedelbart. Mordet inträffade redan i december men nyhetsrapporteringen kring vad som förefaller vara det första religiöst betingade hatmordet mot en homosexuell man i Sverige är än så länge mycket sparsmakad. Återigen ligger bloggvärlden steget före de etablerade medierna. Behöver vi verkligen deras filter?

2 kommentarer:

Ekonomisk fighter sa...

Kanske det beror på pojkarnas ålder och omständigheternas karaktär. Ibland är saker för gräsliga för att plockas fram i dagsljuset. Även drevet måste ibland backa...

Gustav sa...

Ekonomisk fighter: Helt klart beror det på omständigheternas karaktär. Huruvida pojkarnas ålder ingår i det begreppet låter jag dock vara osagt. Med tanke på hur oerhört anmärkningsvärda omständigheterna i detta mord förefaller vara kan jag inte begripa mediernas nyhetsvärdering. Jämför själv med alla haussade mord förra året och avgör om ett religiöst motiverat ritualmord av en homosexuell man inte smäller snäppet högre än många andra, mer uppmärksammade, fall.