fredag 2 januari 2009

Jag gillar Obama mer och mer

Det är väl inte direkt någon hemlighet att jag länge höll på Hillary Clinton i hennes kamp mot Obama. Därefter svängde jag över lite grann mot McCain eftersom jag var tveksam till Obamas Irakpolitik. Nu är jag dock ett Obama-fan precis som alla andra! Jag ser fram emot Obamas makttillträde den 20 januari. Obama är precis vad världen behöver i dessa orostider. Förhoppningsvis lyckas han entusiasmera det amerikanska folket ur finanskrisen samtidigt som han kan ge USA ny utrikespolitisk trovärdighet i till exempel Mellanöstern. En ståtlig hustru har han också.

Jag inte bara gillar Obama mer och mer. Jag är dessutom glad att han besegrade både Clinton och McCain. En riktig omsvängning med andra ord. Så kan det bli ibland.

2 kommentarer:

Finanskvinnan sa...

Skönt att höra, hehe. Vad fick dig att ändra dig?

Gustav sa...

Miss FK: Det handlar om en gradvis omsvängning. Han har visat handlingskraft. Han har visat att han tänker omge sig med synnerligen kompetenta personer, en nobelpristagare blir t ex energiminsiter och stora delar av Clintongardet inlemmas i Obamaadministrationen. Jag gillar också att han så tydligt visar att han tänker samarbeta även med republikanerna. Jag gillar nämligen samarbetsvilliga människor. Irakfrågan har även blivit mindre viktig i takt med att läget där har stabiliserats. Det förefaller förnuftigt att istället satsa på Afghanistan, precis som Obama hela tiden har sagt. Förhoppningsvis blir han en Ledare med stor L, och en sådan behöver världen just nu. Det sista är dock bara en förhoppning.