torsdag 22 januari 2009

Israels reträtt startskott för blodbad och massiva mordkampanjer i Gaza

Den svenska vänstern och kultureliten fick som de ville - Israels reträtt är fullbordad. Mona Sahlins Hamaskompisar tar nu tillfället i akt och genomför en slakt på delar av sin egen befolkning. Jerusalem Post skriver att Hamas har upprättat tillfälliga fängelser i skolor och sjukhus dit de för hundratals Fatah-anhängare. Uppgifter talar om så många som 100 mördade eller skadskjutna Fatah-anhängare i den upprensningsaktion Hamas nu genomför när Israel har retirerat.

Hamas drar sig inte för att slakta kritiker i den egna befolkningen. Hamas vill utplåna Israel och dess judiska befolkning. Hur skall man med hedern i behåll kunna samtala med en organisation som upprättar koncentrationsläger i skolor och sjukhus där man kallblodigt avrättar landsmän? Förklara gärna detta för mig.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är proportionellt. För att vara klar när det i Ashrafs Khalits artikel står att även hönsen dödades, behöver vi inte oroa oss. Hamas träffade också ett hönshus på en kibbuts och alla hönsen dog.

Hamas använder moskeer, skolor och sjukhus som stridsskådeplatser. De träffade också 3 skolor och ett åldringshem i israel. Inte proportionellt för inte tillräckligt många judar dog eller skadades.

En av Hamas bomber träffade en förstad till Tel Aviv. Hur många år skulle sverige vänta och acceptera bomber över
Vällingby och Saltsjöbaden?

Gustav sa...

Proportionerlig krigföring är ett löjeväckande begrepp som jag har noll förståelse för. Det är Israels enorma överlägsenhet på slagfältet som tryggar statens fortsatta existens. Proportionerlig krigföring vore liktydigt med Israels upphörande som självständig stat.

Anonym sa...

Jag såg en siffra att Hamas hämnats mot hundratals av Fatahanhängare och personer som ansetts vara medlöpare till Israel.
Att skada ögonen eller skjuta knäskålarna
hör till metoderna.
Nu, räknas dessa pesoner in som civila offer för Hamas terror av rättsorganisationerna.

Vad som inte nämns i media är Israel har satt upp ett behandlingscentrum i Israel för hundratals av skadade palestinier.

2 israeliska kvinnor i Sderot kallade för hjälp till palestinier med filtar etc. De blev nedringda av Israeler som ville donera. Studenter på Sapiruniversitetet där som under en månad hjälpt Israeler under
fire i skyddsrum skiftade till att samla hjälp till palestinier. Hjälpen måste provianteras via UNWRA eller IDF.

Susz sa...

Hur kan du skriva som du gör i bloggen? Finns ingen syn på hur människorna- de oskyldiga civila har det?
Beror det på okunskap eller rasism?

Gustav sa...

Susz: Det går inte att undvika civila offer i ett krig. Särskilt inte när ena parten gömmer sig bland civilbefolkningen och använder kvinnor och barn som sköldar. Menar du att Israel skall se på när missil efter missil skjuts mot Israel och dödar israeler?

Jag skulle önska att du lite mer utförligt redogjorde för din ståndpunkt och eventuella frågor till mig. Den rasism och okunskap du skriver om ser man sällan på den pro-israeliska, demokratiska sidan. Ni Hamasvänner däremot, brukar ha svårt att ens se en svensk jude i ögonen. Där kan man tala om rasism. Hamas är det närmaste vi idag kommer nazistiska Dödskallepatruller och du ställer dig på samma sida som dessa.

Gustav sa...

Anonym: Det du skriver om nämns inte i svenska medier. Internationella medier är däremot betydligt mer objektiva i sin nyhetsbevakning. Du kan inte förvänta dig att svenska medier skall rapportera något som får Israel att framstå i positiv dager. Svenska medier framstår i en internationell jämförelse som närmast antisemitiska. Värst är som vanligt Sveriges Radio.