måndag 1 december 2008

Var har du ditt tjänstevapen?Polisen skall aldrig behöva retirera. Om vänsterterroristerna riskerade att mötas av verkanseld vid angrepp mot poliser skulle de förmodligen tänka sig för både en och två gånger innan de beter sig på detta svinaktiga sätt.

9 kommentarer:

Robert - 2k sa...

Usch, jag blir så arg när jag ser sånt pack bete sig på det där sättet. :@

Fröken B sa...

Skulle snarare klassa dom som ouppfostrade småglin utan vettiga förebilder och som inte ens vet vad politik är..

Per Penning sa...

Ja, politik har det inte med att göra. Verkanseld? Nu får du f-n ge dig.

Däremot är det korrekt att våld mot polis ska straffas hårt. Hela den här falangen som kastade sten på filmen skulle ha inringats och dragits in för rätta.

Gustav sa...

Robert: Visst blir man en smula upprörd. Det konstiga är dock att det finns gott om svenskar som står på packets sida och inte tycker det är så allvarligt med mordförsök på poliser; "Det får dom väl tåla om de valt det yrket".

Fröken B: Det finns bara en politisk gruppering i Sverige som använder våld som en metod för att uppnå politiska mål och det är extremvänstern. Nazisterna gör det inte, islamisterna gör det inte i Sverige, men extremvänstern har en medveten strategi för att använda våld i politiskt syfte. De är terrorister enligt ordboken, de vill uppnå vissa politiska mål genom våldsanvändning.

Extremvänstern (främst då AFA) består i huvudsak av personer från medelklassen. De är politiskt medvetna.

Minns du Hannes Westberg, mannen som försökte mörda en polis med gatsten under Göteborgskravallerna? Han sköts lyckligtvis i magen vilket upprörde hans pappa, överläkaren på Sahlgrenska sjukhuset. Hannes Westbergs bakgrund är typisk. Du anar inte hur många personer aktiva inom AFA här i Göteborg vars föräldrar är läkare!

Hannes Westberg var mycket ångerfull när han i tingsrätten stod åtalad för sina brott. När domen väl hade fallit medgav han i en intervju att han bara hade ljugit och att han mycket väl kunde tänka sig att återigen kasta gatsten på polisen. Hannes Westberg är inte unik på något sätt. Extremvänstern kryllar av sådant mänskligt avskräde.

Gustav sa...

Per Penning: Det är klart att det har med politik att göra. Extremvänstern har en tydlig politisk agenda och de befann sig i Lund för att hindra andra människor från att genomföra en demonstration.

Verkanseld? Vi tar det punkt för punkt så att du kanske kan förstå.

1. Det är olagligt att försöka mörda poliser genom att kasta gatsten på dem.

2. Får man en gatsten i huvudet kan man dö eller skadas allvarligt.

3. Polisen har rätt att skydda sig.

4. Polisen har rätt att använda sitt tjänstevapen för att skydda sig. (Så sent som igår eller i förrgår sköt man en man på Gotland som bara viftade med ett vapen.)

5. En polisman har laglig rätt att avge verkanseld mot gatstenskastare om polismannen anser sig sväva i livsfara. Detta stod mycket klart när alla juridiska processer efter göteborgskravallerna var avklarade. Du minns kanske att polisen sköt ner ett antal gatstenskastare då?

6. I det aktuella fallet har polistjejerna två val. Antingen fortsätter de retirera från den rasande och gatstenskastande mobben. Eller så stannar de upp och avger välriktad verksanseld mot de personer som försöker döda dem.

Alternativet varningsskott existerar inte och vore närmast att betrakta som tjänstefel i detta läge. Varför? Jo du PP, om polistjejerna hade stannat upp, vänt sig mot mobben och skjutit varningsskott hade de hunnits ikapp efter cirka 2 sekunder samt även blivit mycket enklare mål att träffa med gatsten eftersom de då skulle stå stilla och vända mot gatstenskastarna på några få meters håll. Verkanseld eller fortsatt reträtt är de enda tillgängliga alternativen. Av din svordom att döma tycks du inte ha insett detta enkla faktum.

Om jag måste välja ställer jag mig alltid på polisens och brottsoffrens sida. Det faktum att den person som försöker mörda en polis har medelklassbakgrund, studerar på universitet och saknar missbrukshistoria medför ingen rätt till specialbehandling så som du tycks mena.

fröken b sa...

Är man politiskt medveten sysslar man inte med sånt. Oavsett vilken färg på skalan man tillhör.

Det är givetvis fruktansvärt vad AFA ibland tagit sig till men kanske borde man gå ett steg längre och fråga sig: Vad händer om polisen rustar upp med hårdare motstånd? Vad får dig att tro att inte de militanta aktivisterna kommer göra det samma? Och hur många oskyldiga skulle inte kunna hamna i skottlinjen? Ganska enkel logik. Poliserna funktion är att vara där för att trappa ner konflikten, inte upp den. Filmklippet talar för det samma. Polisen retirerar. Det går några sekunder. Aktivisterna retirerar. Konflikten löst. Uppenbarligen vet polisen redan vilka metoder som fungerar bäst och tydligen är det inte att skjuta ner folk till höger och vänster. Våld löser inte våld även fast det givetvis måste finnas tillräckligt med medel för att poliser skall kunna behärska demonstrerande grupper. Men då är det snarare större ekonomiska resurser som krävs så att antalet poliser på fältet kan ökas. Mera vapen är bara en otroligt kortsiktig lösning...

Eller hur har du tänkt egentligen? "Vi skjuter alla extremvänsterfolk när dom demonstrerar, för dom har ett ämne dom vill ha belyst. Men andra grupper som gör våldsbrott dom är inte lika farliga för dom har inget politiskt mål".. (det var ungefär så jag tolkade dig i din kommentar till mig när du tyckte nazister uppför sig bättre än extremvänstern, ja hoppas givetvis att du var luddig eller att ja e trög)

Gustav sa...

fröken b: De är i allra högsta grad politiskt medvetna. De agerar som deras revolutionära bröder har gjort i socialismens hela historia. Våld och socialism är intimt förknippade med varandra.

Du ägnar dig åt att komplicera saker och ting helt i onödan. Poliserna utsattes för livsfara och har självklart all rätt att försvara sig mot denna fara med alla till buds stående medel.

Polisens metoder är tyvärr alldeles förkastliga när det gäller taktiken mot extremvänsterns upplopp. Tidigare i år kunde vi se svenska poliser titta på när socialisterna krossade skyltfönster och misshandlade folk. Polisen skall aldrig titta på eller retirera. Polisen representerar det svenska folket och ett angrepp mot polisen är ett angrepp mot oss alla.

Hänsyn om brottslingen skall inte tillåtas styra polisens metoder. Om svenska vänsterextremister tycker det är lämpligt att angripa polisen får de räkna med att staten svarar med våld.

Per Penning sa...

Gustav, du har ju alltid din ståndpunkt klar, det vet jag, så något vidare debatterande är ju ingen större idé - men jag kan inte låta bli eftersom du försöker mästra mig.

Var du har ditt politiska läger är ju inte heller någon direkt hemlighet, det går utmärkt att läsa mellan raderna på din blogg. Vågar du dig på att gissa min?

Du förespråkar något som du inte verkar mogen att förstå vidden av, vilket de båda poliserna onekligen gjorde i ituationen.Kanske du själv hade varit sugen på att hålla i ett vapen och panga på lite mot demonstranterna? Spela från läktaren är då alltid enkelt.
Jag föreslår att du ställer de båda poliserna mot väggen och frågar varför det valde att inte skjuta?

Jag nämnde aldrig varningsskott som ett alternativ, gjorde jag? Enkla faktum är jag duktig på att förstå, men komplexa sammanhang verkar vara din svaghet. Att du tittat på ett videoklipp från Youtube ger dig hela bilden, så att du vitt och brett kan skrika efter att skjuta och kanske döda? Jag är tacksam för att sådana som du är så lätta att genomskåda.

Jag är medveten om att det i extremvänstern, liksom i mottsvarande högerfalang, finns element som förordar våld i som politiska påtryckningsmedel. Dessa måste självfallet bekämpas - de är ett hot mot demokratins grundvalar. Och ingen ska särbehandlas oavsett bakgrund om det begås brott.

Så, nu har jag kommenterat färdigt detta enfaldiga inlägg.

Gustav sa...

Oj, det var många personangrepp, svordomar och insinuationer i bara två kommentarer, Per Penning. Inte så många argument dock.

Här på Sparsamt leverne får man tycka och tänka precis vad man vill. Jag är yttrandefrihetsfundamentalist och tillåter besökarna att skriva vad de har på hjärtat. Jag kräver dock att man klarar av att föra en civiliserad diskussion. Mer än 1000 kommentarer har hittills publicerats och du Per Penning är den första som inte har klarat av att diskutera på en vuxens nivå. Grattis!