fredag 8 augusti 2008

Okej, får jag be samtliga kvinnor att hålla tyst i 16 dagar

Nu har OS startat. Nu är det dags för oss män att få lite välförtjänt vila. De kommande 16 dagarna önskar Sveriges män en sak, att få bli lämnade ensamma i tv-soffan och slippa allt vad tjat, shopping och sex innebär. Det funkar väl? Att middagen serveras i lämplig paus mellan tävlingarna och ätes vid soffbordet säger sig självt. Att kylda drycker och lämpligt snacks hela tiden serveras uppskattas också. Tystnad anbefalles och detta inkluderar dumma frågor om varför löparbanan är röd och inte rosa samt infantila kommentarer om vissa idrottsutövares välbyggda kroppar.

Nu kör vi.

(Mitt idrottsintresse är inte vad det en gång var och jag kommer inte att sitta klistrad framför tvn, men jag skriver detta inlägg för alla de män som inte har mod att be sina kvinnor om lite respektfull hänsyn under de olympiska spelen).

4 kommentarer:

Kerla sa...

Vad är OS?

plupp sa...

Ahhh, äntligen lite lugn och ro! Inget tjat om sällskap, inget tjat om sex, vad-som-helst att äta duger för honom, man slipper en gris vid matbordet. Nu kommer han att sitta där i soffan i två veckor och bara glo, och man får välförtjänt semester.

(Detta skrivs för alla kvinnor som inte vågar yttra sin glädje över OS förekomst. Själv faller mitt hushåll inte under någon av i detta blogginlägg nämnda kategorier av personligheter.)

Undrar om det kommer att innebära ett visst lugn på jobbet också?

Anonym sa...

Jag är ledsen men man kan inte titta på friidrott utan att kommentera olika fysiska attribut på männen. Det är faktiskt inte vårt fel att de tävlar i trikåer.

Gustav sa...

kerla: Ingen begär av dig att du skall veta det. :)

plupp: Det säger sig självt att arbetsgivaren har förståelse för att man tar några extra sjukdagar under OS, och om man faktiskt beger sig till jobbet har man all rätt att kolla in sändningarna på webben samtidigt som man eventuellt jobbar.

sofemeister:

Försök tänka på mannens självkänsla. Han sitter där i soffan i sina mysbyxor och med sin extra stora chipspåse. Han känner sig duktig och viktig eftersom detta är ett ämne han behärskar. Han har därmed ett övertag gentemot dig. Hur tror du då han känner sig när du börjar kommentera vältränade biceps, fint formade stjärtar och rakade gyllenbruna bröstkorgar?