fredag 22 augusti 2008

Intresseklubben kan anteckna nu

Jag brukar ta mig sista biten till jobbet med en buss som inte har ändrat tidtabell det här årtusendet. I måndags var det dock dags. Ny tidtabell resulterar i 40 minuters tidsförlust varje dag. Förbannade jävla skitvästtrafik!

Eftersom jag inte kan ändra tidtabellen har jag varit tvungen att ändra mina arbetstider.

Apropå förbannade jävla skitvästtrafik noterar jag också att diverse väg- och spårarbeten fortfarande pågår trots att sommaren är slut. Jag blir inte förvånad när jag läser att ett visst spårarbete skall hålla på ungefär ett år och naturligtvis drabbas en vagn och linjesträckning jag själv använder. Förbannade jävla skitvästtrafik är uttrycket för dagen.

På vissa arbetsplatser och inom vissa organisationer sparkas folk uppåt. Så är fallet inom Västtrafik. De som är för värdelösa för att kunna köra buss (hur det nu är möjligt) befordras uppåt. På alla nivåer inom Västtrafik finns gott om före detta odugliga bussförare och de sköter självklart inte sitt nya jobb bättre än sitt gamla. Därför kunde vi Göteborgare under sommarens värmebölja i stadens tidning läsa att Västtrafik inte ställer krav på luftkonditionering när busstrafiken handlas upp eftersom "luftkonditionering inte funkar i stadstrafik". När någon journalist undersökte saken närmare visade det sig att i princip alla andra bussbolag i Europas storstäder använder bussar med luftkonditionering och att det funkar utmärkt ångrade sig Västtrafik, och sade att man nog trots allt kommer ställa sådana krav vid kommande upphandlingar. Hur inkompetent måste man inte vara om personer som bara sysslar med bussar hela dagarna tror sig veta att luftkonditionering inte funkar i stadstrafik (i Göteborg) när det funkar i t ex Stockholm?

Förbannade jävla skitvästtrafik. Jag vet att jag är gnällig (men rubriken varnade er faktiskt) och jag ber om ursäkt för svordomarna Jag är för snål för att skaffa bil och för lat för att cykla. Förbannade jävla Västtrafikskit!

7 kommentarer:

Sofe sa...

Åh vad det är gulligt när du är arg! :)

Gustav sa...

Mina bussresor skulle kännas betydligt mer angenäma med en sofe-aktig medpassagerare. Tyvärr får jag nöja mig med att slåss om de bästa platserna (och den enda tidningen) med en riktig surgubbe (idag lyckades jag slinka in i bussen före honom eftersom han var fullt upptagen med att leta igenom hela terminalen efter begagnade Metro). :)

Jag vet sa...

Ha,ha! Strålande inlägg!

Men för bövelen, skaffa bil så du slipper förnedra dig så!

(den Metroletande surgubben kunde varit jag)

David sa...

Förseningarna och anslutningsmissarna är det jag stör mig mest på. Har missat en anslutning och varit ytterst nära att missa en annan i veckan p.g.a. förseningar, tacka vet jag goda Stockholm, här kommer det ju bussar och tåg så ofta att man inte behöver bry sig.

Mvh David

Gustav sa...

jag vet: Jag är ändå ganska snäll mot surgubben, trots hans helt oacceptabla uppträdande. Jag låter honom helt enkelt sköta sitt.

david: Om jag missar min buss får jag vänta 30 minuter på nästa. Jag skickar dock in ersättningsblanketten varje gång detta händer och får alltid 50 kr i presentcheck som ersättning.

Fröken B sa...

Ja tycker så jävla synd om dig att ja funderade på att köpa en bil och skjutsa dig varje morgon. Så kunde vi lyssnat på kid rocks senaste sommardänga och dricka kaffe ur termor tillsammans..

Men sen ångra jag mig. Shit, du har ju verkligen inte flyt nånjävlastans just nu! ;)

Gustav sa...

fröken b: Fan va coolt alltså! Du kan typ bli min privatchaufför. Jag ringer bara ett samtal och sedan kommer du med bilen. Det skulle jag kunna leva med.

Dessvärre tror jag inte att vi hinner med något kaffedrickande på morgonen. Med bil tar resan till jobbet bara en kvart, kanske 20 minuter. :)