tisdag 1 april 2008

Utdelningsmånad

April är inte i första hand den månad på året då skiten kommer fram under det bortsmältande snötäcket, ej heller i första hand den månad då det intensiva solljuset ställer till djävulskap både genom att blända dig när du är ute på promenad och genom att göra allt damm där hemma extra synligt. Nej, april är månaden då vi aktieägare får våra första feta utdelningar. Jag skall köpa fönsterrengöringsutrustning och en tågbiljett till Stockholm för mina pengar.

Stark börs idag. Mina Investoraktier är numera varken en förlust- eller vinstaffär utan ligger stadigt på +-0. Jag köpte hälften dyrt i höstas och hälften billigt i vintras. Endast den senare affären var ordentligt genomtänkt.

5 kommentarer:

Egoina sa...

nja.. jag tycker det kommer fram att jag egntligen egentligen inte menar allvar.. men din arabgrej känns bara rasistisk.. lite lustigt också är det att jag kommer från norge och brukar skämta om att norrmän luktar fisk. självdistans typ. men det går väl över när jag växer upp då.

Gustav sa...

egoina: Det finns ingen principiell skillnad mellan att ägna en hel blogg åt att hetsa mot danskar jämfört med att istället ägna bloggen åt att hetsa mot araber. Du missade helt poängen med mitt arabhatarinlägg. Tanken var att du skulle inse att man inte kan skilja på folkslag när det gäller rasism. Testa att byta ut ordet dansk mot ordet arab i de länkar du postade. Fortfarande lika oskyldigt? Eller är det kanske så att du anser danskarna kunna hantera din humor samtidigt som araberna är en humorlös folkgrupp? Din argumentation håller i vilket fall som helst inte.

Jag är medveten om att din normala läsarskara består av fjortisar och att du därför inte behöver tänka särskilt mycket på vad du skriver, hur du skriver eller på vilket sätt du argumenterar. Jag är dock inte någon 14is, så vill du föra en diskussion med mig får du anstränga dig...;)

plupp sa...

Jag har inte tänkt på utdelningarna, men det är ju kuligt! Mina Investor, var tvungen att kolla, har ju gått upp drygt 8%, treeeeeevligt!

Jeppe sa...

Prisa gud här kommer återbäringen! Återinvesterade utdelningar kan på sikt väsentligt förbättra din avkastning. Städgrejor kan det inte. Slutsats: sluta städa och skit i Stockholm. En riktig tjej förstår att man har en snuskig toalett om det betyder att du nästa år får sju och femtio extra i utdelning. Annars är hon ändå inget att ha.

Genomtänkta investeringar är sådana som senare visar sig vara lyckade?

För övrigt tror jag inte Gustav är en dag över fjorton ;)

Gustav sa...

Jeppe:

En riktig tjej städar väl själv toaletten åt killen? :)

De av mina placeringar som är resultatet av ingående analys ger alltid positiv avkastning.

Dessvärre har jag för tillfället inte totalkoll på bloggens besökare. En del 14isaktiga personer verkar ha letat sig hit. En större utrensningsaktion är på gång. Jag kommer inte under några omständigheter acceptera att besökskvaliteten sjunker! ;)