måndag 28 april 2008

Ägarlägenheter

Regeringen, under ledning av jättebebisen Reinfeldt, förväntas lägga fram ett lagförslag om införande av ägarlägenheter i Sverige. Vårt land anpassar sig därmed till vad som gäller i de flesta andra länder och ytterligare ett socialistiskt projekt, bostadsrättsföreningarna, har därmed möjlighet att förpassas till historiens sophög. Ägarlägenheterna och bostadsrättsföreningarna skall till en början existera sida vid sida men frågan är varför någon hellre skulle vilja sörja för sitt boende genom föreningsmedlemskap snarare än genom egen lagfart.

Ägarlägenheter ser ut att vara ett intressant placeringsobjekt, förutsatt givetvis att hyressättningen släpps fri och att inga spekulationsbubblor uppstår. I takt med att sparkapitalet gradvis växer kan man skapa sitt alldeles egna lilla fastighetsimperium.

2 kommentarer:

Sjukskriven sa...

Vad ska vi andra loosers som inte har råd med marknadshyror och ägarlägenheter ta vägen?

Kan inte säga att jag är direkt emot det allt mer segregerade samhället där man kan köpa sig trygghet och slippa bo med Månas polare. Då har man ju någonting att sträva efter iallafall.

Känns ändå som en tragisk utveckling av samhället.

Gustav sa...

sjukskriven:

Jag är personligen en stor anhängare av allmännyttan. De kommunala bostadsföretagen skall vara skyldiga att tillhandahålla hyreslägenheter i prislägen som vanligt folk har råd att betala.