söndag 17 februari 2008

Folket vill inte ha ett framgångsrikt Sverige

Det går bra för Sverige. Arbetslösheten är låg. Sverige avancerar i välståndsligan. Svenskarnas disponibla inkomster ökar. Åtgärder för att komma till rätta med flumskolan vidtas. Friheten stärks genom slopade monopol. Svenskarna ges större möjligheter att själva styra sina liv.

Detta gillar inte svenskarna. Regeringens opinionssiffror är katastrofala.


Vill ni ha alternativ?
Här är alternativet:

Bild på Måna

19 kommentarer:

Anonym sa...

När endast en minoritet av sverige får ta del av denna stora, allt helt på grund av modraterna, framgång är det något helt fel. Detta märker det svenska folket!

Gustav sa...

Ett litet förtydligande:

Den "minoritet" anonym talar om är alltså alla som arbetar och alla som vill arbeta samt deras familjer. Alla som går i skolan gynnas av skolpolitiken. Alla medborgare bortsett från brottslingarna gynnas av en hårdare kriminalpolitik. Alla i behov av sjukvård gynnas av sjukvårdssatsningarna.

Grottolle sa...

Gustav...

Nu är det ju så att ca 10% av folket har fått det bättre. Men tyvärr är det den rikaste delen.
Över 1 miljon har enbart fått skattehöjningar och det är dom med lägsta inkomsterna. Resten har fått små skattesänkningar som har ätits upp av skattehöjningar. Så anonym har helt rätt i vad han skriver.

Gustav sa...

grottolle...

Alla som arbetar har fått skattesänkningar. Skattesäkningarna har störst effekt för de med lägst inkomster.

Höjda bidrag till personer som inte arbetar, dvs Månas politik, leder vilket samhälle som helst i fördärvet. Jag fasar inför en framtid med Måna och Ohly i rikets styrelse. Tyvärr kommer jag inte ha hunnit spara ihop tillräckligt mycket pengar för att kunna utvandra redan till 2010. :(

Grottolle sa...

Men nu är det ju så att Sjuka, Arbetslösa och Gamla dom får inga bidrag. Dom får försäkringspengar som dom har arbetat ihop. Och du räknar i procent när du räknar.. men så dum tror jag inte du är att du inte fattar att det går inte gå in och handla på procent. Då skulle ju mjölken för en med hög lön kosta 15 kr och en med låg lön bara 5 kr..Nej du en med högavlönad har fått ut mycket mera i skattesänkningar än en med medelinkomst i kronor. Medans skattehöjningarna har varit lika för alla..Men tur att Svenska folket har upptäkt bluffarna Alliansen drog i valrörelsen.

Gustav sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Gustav sa...

grottolle:

Självklart räknar jag i procent. Skatten är ju en procentandel av lönen. Alliansens skattesänkningar har gynnat låginkomsttagarna, detta är alla räknekunniga eniga om även om en och annan statistikförfalskare som dig själv försöker hävda motsatsen.

Gamla får pension, som dom själva har arbetat ihop i stor utsträckning. Med nuvarande pensionssystem höjs pensionerna ju fler som arbetar. Har du något emot de gamla eftersom du vill sänka deras pensioner med din arbetsfientliga politik?

Arbetslösa skall inte få högre ersättning än att det lönar sig att snabbt återgå till yrkeslivet. Detta är själva poängen med regeringens politik. Själv förespråkar du en politik där folk som inte arbetar får lika mycket eller mer i bidrag som de som arbetar inom låglöneyrken. Detta är absurt!

Ersättningen till de sjuka skiljer sig inte nämnvärt när det gäller socialdemokraternas alternativ. Enligt din socialistvariant av solidaritet med de sjuka skall sjukskrivna efter ett år erhålla cirka 60 procent av lönen i ersättning.

bea sa...

har inte din mamma lärt dig att det e fult att ljuga..
"Skattesäkningarna har störst effekt för de med lägst inkomster".

du kan väll erkänna för dig själv att de som tjänar högst lön tjänar mest på de sänkta skatterna. man FÅR tycka att det ska va så.

Om ja ska orka ta ett exempel kan ja nämna att en av mina föräldrar fick tusen spänn mer kvar i lönen efter skatteåtgärderna. Fast så höjde dom ju bland annat a-kassan me 400 istället.. Och så vill man privatisera det och det och det, vilket i sin tur leder till att man ska betala för sig i högre utsträckning va de gäller läkarbesök osv.. Någon som fick många fler tusen över på lönen tjänar alltså mer på skattesänkningen. Varför löjlar du dig?

Grottolle sa...

Ja nu verkar det ju som att stora delar av Svenska folket inte tror på Alliansens misslyckade arbetspolitik. Sista året med S styre sjönk arbetslösheten mera än första året med Alliansen. Det är bara gå in på SCBs statistik och titta. Och det är nog få som inte tar ett jobb om dom får det..För det har aldrig varit lönsamt att vara arbetslös. Men däremot har Alliansen fått ca 400000 att lämna A-kassorna. Och det kommer att bli en dyr affär för oss skattebetalare när lågkonjunkturen kommer. Hur kan du påstå att inte dom sjuka och gamla fått det sämre när dom fått stora skattehöjningar och en skenande inflation.

Och du har helt fel i att sjuka och arbetslösa får bidrag...
Det är en FÖRSÄKRING. Försök hålla dej till sanningen.

bea sa...

what, varför tog du bort min kommentar den va ju hur rumsren som helst

Gustav sa...

Hej Bea!

Låginkomsttagarna får större procentuella skattesänkningar och deras relativa inkomstförstärkningar är alltså störst. Förstår inte poängen med att räkna på något annat sätt.

Har inte din mamma lärt sig att det är fult att ljuga? :)

Jag förstår nämligen inte hur hon har kunnat få en höjning av sin a-kasseavgift med 400 kr per månad när det idag knappast finna någon a-kassa med en total avgift som överstiger 400 kr! Förmodligen fick hon i likhet med de flesta andra en höjd avgift med mellan 100 och 200 kronor. 1000 kr i skattesänknking minus 200 i a-kassehöjning ger goda 800 kr ner i hennes plånbok. För den summan får man 11 Kungsledenaktier varje månad. Det du!

Vad är alternativet till vår nuvarande regering? Svar: bedragaren Måna och kommunisten Ohly. Hur det skall kunna vara ett bättre alternativ övergår mitt förstånd.

Synd att du blev sjuk förresten. Min vanliga otur antar jag...;)

Gustav sa...

Jag tog inte bort din kommentar Bea. Eftersom jag inte sitter klistrad vid datorn tar det helt enkelt ett tag innan jag trycker på publicera-knappen. Alla mina bloggar (jag har en till) är för övrigt kopplade till samma epost så ibland händer det att jag tappar kontrollen när kommentarerna väller in och då kan någon kommentar eventuellt försvinna, tillfälligt. De enda kommentarer jag raderar är sådana som kommer från Bridge-sekterister och andra pyramidspelsfantaster vars syfte är att lura pengar av folk.

Anonym sa...

Gustav! Du måste vara lite realistisk och ta av dig skygglapparna så att du har en möjlighet att se sanningen.
Jag är pensionär har inte erhållit någon höjning av pensionen däremot tackar jag givetvis för den skattesänkning jag erhållit på 20 kr/mån. Jag har svårare att smälta att jag fått en skattehöjning på 500 kr ( trafikförsäkringen) samt höjd bensinskatt trots löfte om sänkning innan valet på upp till 1 kr/lit. Höjd skatt på öl och snus. Sammanfattningsvis så har jag under hela mitt liv aldrig haft ett sånt högt skattetryck som under Reinfeldts styre tillsammans med dom anonyma sk allianspartierna

Gustav sa...

Hej anonym!

Jag tycker det är problematiskt att pensionärerna inte får ta del av skattesänkningarna. Syftet med skattesänkningarna är dock att premiera arbete genom jobbskatteavdrag, så det är inte precis så att pensionärerna har fått en skattehöjning. Förhoppningsvis leder alliansens framgångsrika ekonomiska politik till så stora överskott i statsfinanserna att vi kan se fram emot generella inkomstskattelättnader, dvs sådana som även inkluderar pensionärerna. Socialdemokraterna erbjuder dock inte ett alternativ där pensionärerna får vare sig skattelättnader eller högre pensioner. Socialdemokraterna vill enbart höja pensionerna för de sämst ställda, dvs de som i sitt liv bara arbetat i begränsad utsträckning. Även inom pensionsområdet för alltså socialdemokraterna en arbetsfientlig linje. Tror du att pensionerna har störst möjlighet att höjas i ett samhälle där ekonomin växer genom arbete eller i det samhälle där skattemedlen använda för att försörja människor som inte vill arbeta?

Jag anser att det är bra med höga skatter på alkohol, tobak och bensin. Sluta dricka. Sluta snusa. Börja åka kollektivt. Då upptäcker du snart att pengarna flödar in och samtidigt tar du ditt ansvar för kommande generationers möjligheter att bebo denna planet.

bea sa...

När min far sa 400 så räknade han nog in a-kassahöjningen plus annat typ höjda fackavgifter osv.

Dessutom har dom väll höjt fastighetsskatten, vilket också tar en slant från den där skattelättnaden på lönen. Plus det som anonym pensionär tar upp.

Så du ser den där 1000-lappen blir inga 11 kungsledenaktier inte. möjligtvis ett par stycken i Pricer.

Gustav sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Med minoritet menade jag ett fåtal, underlägsenhet i antal, mindre del, mindre folkgrupp. Kortsagt, överklassen.
Ber om ursäkt för missförståndet.

jag sa...

det var för övrigt en väldigt neutral bild på henne du hittat.. =P

Gustav sa...

Jepp Bea, din favoritpolitiker besöker på bilden den klassiska terrormoskén i Stockholm. Samma moské som i sin bokhandel avslöjades sälja ljudband som uppmanade till mord på judar. Denna påstått feministiska politiker väljer på bilden att dölja sitt hår för att gå det muslimska patriarkatet till mötes. Ja jag säger då det...med denna människa vid rodret gäller det att ha sina utvandringsplaner redo.