söndag 3 februari 2008

Ekonomibloggtopplistan

Det finns som bekant ett stort antal ekonomibloggar. De flesta liknar varandra ganska mycket men ett fåtal sticker ut på ett eller annat sätt. Jag tänker därför fungera som er vägvisare i ekonomibloggdjungeln och varje vecka redovisa en topplista över de mest läsvärda bloggarna just nu. En sådan lista blir naturligtvis till sin natur väldigt subjektiv, men min smak är förmodligen bättre än er varför den trots allt blir ganska objektiv.

Plats 1

Förstaplatsen intas just nu av Rik och vacker. Denna vackra dam är sanslöst rolig och även om ekonomitipsen lyser med sin frånvaro är det naturligt att en humörhöjare intar förstaplatsen i dessa dystra börstider.

Plats 2

Silvret går till Plura som med sin blogg Förmera bidrar med ekonomikunnandet till topplistan. Pluras inlägg är dessutom alltid välskrivna, vilket åtminstone jag uppskattar (själv skriver jag dock mina inlägg i rasande takt utan att läsa igenom resultatet).

Plats 3

Just nu platsar Finanskvinnan egentligen inte på denna topplista. Hon får ändå min bronsmedalj eftersom hon sett över en längre tidsperiod är den klarast lysande stjärnan på ekonomiblogghimlen.

Veckans bottennapp

Ingen topplista är komplett utan en utelista och eftersom jag hittills har fört fram 3 kvinnor är det rimligt (kanske till och med ett måste i dessa jämställdhetens tider) att även föra fram en man. Jacob blir veckans bottennapp, inte därför att hans blogg är särskilt mycket sämre än många andra utan därför att det är fullständigt obegripligt att hurjagblevrik.se vecka efter vecka kan toppa besökslistorna. Någon form av sökoptimering måste ligga bakom för det är inte rimligt att denna snustorra och intetsägande blahablahablogg på ett ärligt sätt kan locka fler besökare än t ex charmiga Finanskvinnan eller kunniga aktietipsaren Stockman.

21 kommentarer:

ekonomiskt sinne sa...

hej!
du frågade i min blogg varför vi ej har matfett på knäckebrödet,vi äter ej smörgåsmargarin,för det är tillräckligt med fett i pålägget!

Per Penning sa...

Modigt skrivet! Själv är jag för feg att utfärda bottennapp! :)

Poor me sa...

...

Poor me sa...

öh...

Poor me sa...

Näe jag är helt enkelt speechless! :)

plupp sa...

Nejmen åhh, tackar för utnämningen och omdömet i den listan! Vad roligt! Och vilket trevligt sällskap!

ekonomisanering sa...

harklar mej, hmmm syns jag då (skrattar) men modigt av dig och skriva så

Gustav sa...

per penning:

Jag vet inte om det blir några fler bottennapp hädanefter. Eventuellt sätter jag upp mig själv på listan om jag skrivit något ovanligt dumt. :)

Varför anser jag att Jacobs blogg är ett bottennapp?

1. Jacob kan inte skriva. Han är den av ekonomibloggarna med det absolut torftigaste språket.

2. Jacobs blogg är fullständigt befriad från humor och glimten i ögat.

3. De ämnen Jacob tar upp är ointressanta. Detta styrks t ex av att ovanligt få personer kommenterar hans inlägg. Med tanke på alla tiotusentals läsare borde varje inlägg kommenteras av 50 personer. Så är inte fallet.

4. Jacob skriver extremt långa, torftiga, humorbefriade inlägg om ointressanta ämnen.

5. Trots 1-4 påstår han att han tjänar flera tusen kronor i månaden på sin blogg samtidigt som han toppar många blogglistor. En enastående prestation!

Jacobs blogg är den största ekonomibloggen och av den anledningen vill nog många hålla sig väl med honom för att kanske omnämnas i ett inlägg eller bli länkad till, och därmed erhålla lite extra besökare.

Jag har också personliga skäl att tycka illa om Jacobs blogg. En gång när jag skulle passera över ett övergångsställe med en barnvagn kom Jacob farande i sin feta Mercedes och tog nästan livet av både mig och barnet...:)

Hursomhelst. Veckans bottennapp var förmodligen en engångsföreteelse och de enda som i framtiden riskerar att hamna på den listan är Jacob och undertecknad (samt eventuellt ytterligare någon extremt framgångsrik bloggare som förtjänar att tryckas ner i sann Jantelagsanda).

Gustav sa...

poor me:

Du vann därför att du skriver så roligt och får mig att skratta. Jag hade därför förväntat mig ett segertal av enastående humoristiska proportioner! Nåja, du har väl inte förstått vilken ära det är än. :)

Gustav sa...

ekonomisanering:

Jag gillar alla bloggar jag läser. Det är därför bara en tidsfråga innan du själv hamnar på topplistan!

Frisk Ekonomi sa...

Kul att läsa dina motiveringar! :-)

Miss Millionairess sa...

Det kandes en gnutta surt sa raven, men eftersom du slangt upp Poor me som nummer ett sa tanker jag inte tjafsa om det - humor ar underskattat om man inte skrattar at elandet sa dor man...eller nat.

Gustav sa...

Miss M:

Du får helt enkelt anstränga dig lite mer.

Poor me sa...

Haha Nu har jag drabbats av prestationsångest och kan inte skriva något alls... Men givetvis är jag jätteglad för den fina utnämningen! Särskilt med tanke på att jag de senaste dagarna har funderat på att döpa om min blogg till Off Topic...

Gustav sa...

poor me:

Av de bloggar jag följer är din och Beas klart roligast. Detta är lite anmärkningsvärt eftersom kvinnor som bekant inte har någon humor.

Per Penning sa...

DET var roligt. :)

Finanskvinnan sa...

Man tackar! Jag får hoppas att jag gör rätt för min plats framöver.

Ekonomikungen sa...

Herregud vilken klubb för inbördes beundran. Hur svårt kan det vara att bli "rik" ?

Jag tjänar 17000 efter skatt, har utgifter på 10000 kr. Resten sparar jag. Hälften i aktier och fonder, hälften i räntor.

Det handlar helt enkelt om att rätta munnen efter matsäcken, och låta bli att köpa onödiga prylar.

Observera att jag har fru och två barn (frugan jobbar halvtid och studerar halvtid).

Sådär. Nu kan ni lägga ner era bloggar.

Per Penning sa...

DET var också roligt! :)

Gustav sa...

Ekonomikungen:

Vore det inte bättre om du startade en blogg istället, där du kan undervisa oss andra om självklarheter? Det vore också trevligt att läsa mer om din fru och dina barn. Personligen skulle jag också vilja veta vilka fritidsintressen du har, vilken bil du kör samt vilken favoritkandidat du har i det amerikanska presidentvalet? Starta en blogg där du berättar allt detta så lovar jag att komma dit regelbundet för att läsa. Fördelen med detta är också att du slipper skriva mer i min blogg. ;)

Marcus sa...

Det var mycket humor bland dessa inlägg :)