onsdag 27 februari 2008

Spargrisen är rasistisk!


Det går naturligtvis inte an att som upplyst människa i dagens Sverige spara sina pengar i en spargris! Vet hut på er!

Grisen är ett orent djur och att använda denna gris i något som helst sammanhang är en djupt rasistisk och kränkande handling mot alla muslimer.

Ni har redan slutat att titta på Nalle Puh och hans förskräckliga hantlangare Nasse. I skolorna har fläskköttet försvunnit från menyn och nu skall ni ta mig tusan också kasta era nazistiska spargrisar! Annars...

Läs mer om dessa smutsiga djur i Dagens Industri och Sydsvenskan.

PS. En snabb sökning på ordet spargris på storbankernas hemsidor gav noll träffar. Av detta drar åtminstone jag slutsatsen att svenska banker redan har avskaffat spargrisen. Där har vi minsann en samling ansvarsfulla tjänstemän som vet att skydda sig.

6 kommentarer:

plupp sa...

Otrooooooligt! *s*

Jag antar man inte kan ha en kassako heller, då stöter man sig med hinduer. Man får väl helt enkelt ha pengarna på banken ... låter nästan som en bankkomplott för att öka sparandet, och tjäna mer pengar ... ;-).

Gustav sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Per Penning sa...

Vad man än gör tycks man stöta sig med någon. Hujedamej..

Det känns som en icke-fråga. Men är det ett ord som jag är otroligt trött på så är det ordet 'kränkt'.

bea sa...

jag känner mig kränkt! att inte sjuåringar ska få gröna spargrisar är för mig helt oacceptabelt. saker ska vara som det alltid har varit! afrika har alltid varit ett u-land och bör således också alltid fortsätta vara det.

nej nu va ja ju inte så seriös direkt. dock står det ju faktiskt i artikeln att "Enligt Epn och Jyllands-Posten finns inga kända protester mot spargrisar". Behöver ju inte vara en hemlig våldsam muslimsk rörelse som ligger bakom denna idén utan nån projektanställd förändringschef som vill impa på föräldrarna till hans nya brud från iran.. vem vet snubben kanske inte fått sig nått på år och dar. Tro fan att hans hjärna e skev! =)

Gustav sa...

bea:

Jag tycker det är ännu värre om anpassningen till religiösa irrläror sker helt frivilligt och utan yttre påverkan. Om det är som du skriver, att muslimanpassningen av spargrisarna har skett medvetet och utan påtryckningar, är vi värre ute än jag trott.

Gustav sa...

plupp:

"Kassako" är ett positivt begrepp och hinduer gillar kossor, så jag förstår inte hur du skulle stöta dig med dessa människor. Jag har heller inte noterat några indiska protester mot att Egyptens fotbollslandslag offrade en ko (!) för att få tur i Afrikanska mästerskapen.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/article1751492.ab

Tänk vilka protester några teckningar ger upphov till hos lättkränkta människor och ställ detta i proportion till vad samma människor gör med hinduernas heliga stackars kossor...:)